Ara öğünün zararları nelerdir?
Ara öğünün zararları
Yanlış fasıla öğün seçtiğimiz zaman hem sağlık problemleriyle karşılaşma riskimiz artacak hem de kilolarımızla başımız derde girecek. Özellikle de diyet yapanlar açısından fasıla öğün çok büyük bir önem taşıyor. Ara öğünlerde yapılan yanlış seçimler diyette başarılı olamamanızın en büyük sebebidir. Sağlıklı bir yaşam ve zayıflamak açısından öğün atlamayın.
Ara öğünün en büyük özelliği şekerini dengede tutmak ve gerektiği kadar insülin salgılanmasını sağlamak. Çünkü aç kaldığınız ve fasıla öğünlerinizi atladığınız zaman ideal kiloya ulaşmanız imkansız olduğu kadar kan şekeri ve insilün dengesinde de bozulmalara sebep olursunuz. İşte uzmanların tavsiyelerinden doğru ve yanlış ana öğün seçimleri:
Doğru öğün seçimi
Yoğurt-süt-ayran. Peynir+ ekmek. Meyve+yoğurt. Kuru meyve +yoğurt. Diyet bisküvi+süt-ayran. Latte veya sütlü filtre kahve. Protein barı (haftada 2 defa gibi). 10 adeti geçmeyecek biçimde tuzsuz (kavrulmamış) badem.
Yanlış ana öğün seçimi
Gofret tarzı şekerli atıştırmalar. Tek başına meyve, kuru meyve. Pasta-börek tarzı atıştırmalar. Gazlı içecekler. Hazır meyve suları. Reçel-bal.
Bir önceki Dengeli beslenmek açısından neler yapmalıyız? başlıklı konumuzda sağlıklı beslenme nasıl olur, sağlıklı beslenme nasıl sağlanır ve sağlıklı beslenme önerileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
0 yorum:
Yorum Gönder