Fasulyenin faydaları nelerdir?
İhtiva ettiği vitaminler ve mineraller sayesinde vücudumuz açısından son derece faydalı bir sebze olan fasulye, hem baklagiller grubunda olan kurusu hem de yeşili ile beslenme programlarında fazlaca yer alması gereken bir gıdadır. Taze fasulye olarak da bilinen yeşil fasulye tam bir vitamin deposudur ve lif bakımından da son derece zengindir. Bu sebeple taze fasulye kuru fasulyeye oranla daha da çok tüketilmelidir. Gelin sürekli birlikte fasulyenin faydalarına bir göz atalım.
Fasulyenin faydaları
Fasulye A, B5, B9 ve C vitamini, demir ve kalsiyum bakımından da zengin bir yiyecektir. Fasulye ihtiva ettiği bu mineral ve vitaminler sayesinde vücuda güç katmakta, vücudun enerjisini yükselmekte, bedensel ve zihinsel yorgunluğun giderilmesinde rol oynamaktadır. Vücudun gelişimini destekleme ve onarımını yapma gibi etkileri de olan fasulyenin faydaları bu kadarla da sınırlı değil. Özellikle de böbrek hastaları fasulye yemelidir, çünkü fasulyenin faydaları arasında böbrekleri kuvvetlendirmesi de yer alıyor.
Fasulye böbreklere çok yararlı bir besindir. Böbrek kumu veya böbrek taşı gibi şikayetleriniz varsa fasulye yiyerek kum veya taş dökmenizi kolaylaştırabilirsiniz. Romatizma ve siyatik şikayetleri olanlarda fasulye tüketmeye özen gösterebilirsiz. Sinirleri kuvvetlendirme, kalp çarpıntısını giderme, kandaki şeker miktarını düşürme, serbest radikallerle savaşma gibi pek çok faydası bulunuyor. Fasulye göz sağlığına da iyi gelmektedir.
0 yorum:
Yorum Gönder