11 Ağustos 2014 Pazartesi

Ofiste Sağlıklı Beslenmenin İpuçları

Günümüzde pek çok kişinin en büyük sorunları arasında yer alan ve genellikle kadınların başına gelen fazla kilolar sıcak havaların gelmesi ile birlikte rahatsız edici olmaya başladı. Gün boyu oturarak çalışmak zorunda kaldığınız bir iş yerinde çalışıyorsanız bölgesel kilolarınızın da olması normal olarak karşılanmaktadır. Sürekli olarak oturuyor ve tatlılar, börekler, çörekler havada uçuşarak besleniyorsanız kilo almanızda bir o kadar doğal karşılanmaktadır. Ancak bu şekilde beslenme göstermeniz sağlıksız bir yaşama sahip olmanızın yanın da fazla kilolarınızın zamanla birikerek obeziteye kadar gidebilecek hastalıklarla uğraşmanıza neden olmaktadır.


Bu nedenle ofiste fit ve sağlıklı beslenerek formunuzu koruyabilirsiniz.  Tabi ki sadece sağlıklı beslenmekle kalmıyor aynı zamanda düzenli olarak egzersiz hareketlerini de uygulamanız kilo verirken vücudunuzun sarkmasını da önlemektedir. Ofiste masanızın başında sürekli olarak bulundurabileceğiniz bir tane elma masanızdan mutlaka bulunması gereken meyvelerden biridir.

Aynı zamanda protein, mineral, vitamin gibi unsurları da karşılamanız vücudunuzun ihtiyacı olan gereksinimler arasında yer almaktadır.  Yemeklerinizi az ve öz yemeye dikkat edin. Sofradan şiş bir göbek ile kalkmak istemezsiniz herhalde.  Masanızdan eksik etmeyeceğiniz bir başka önemli ihtiyaçlarınızdan biride su, büyük veya küçük bir şişeye koyarak masanızda bulundurmanız onu her gördüğünüz de su içme isteği uyanacaktır.


Küçük atıştırmalıklardan vazgeçin onun yerine daha sağlıklı olabilecek az miktarda kuru yemiş tüketin. İçeriğinde bulunan doğal yağlar ile birlikte vücudunuza gereken enerjiyi sağlamaktadır.  Eğer yemek yemeyi pek de istemiyorsanız hafif beslenmeyi tercih ettiyseniz önerebileceğimiz en iyi besinlerden biri olan salata tüketimini arttırmanız gerekir. Hafif ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin tercihleri arasında yer alan salata, zayıflama konusunda da bir hayli yardımcı olmaktadır. Masa başında oturarak küçük egzersiz hareketleri yapabilirsiniz.


Karnınızı içinize çekin ve 20 dakika boyunca bu şekilde oturun. Karın kaslarınızın güçlenmesine yardımcı olacaktır. İş yerinden çıkarken dolmuşu tercih etmeyip yürümeyi seçerseniz gün boyu uyuşan vücudunuzu açmanızda yardımcı olacaktır. Fit bir vücuda sahip olmak isteyenlerinde tercihleri arasında yer almaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama