Keten tohumu mavi çiçekli bitkisi ile yalnızca keten tohumu üretimi için kullanılır. Bu tohumlar sarı veya kırmızımsı kahverengi olan parlak tohumlardır ve hemen hemen her çeşit toprakta yetişebilirler. Keten tohumu yağı çeşni için kullanılır fakat kolay bozulabilen bir besin olduğundan dikkat edilmelidir. Omega-3, esansiyel yağ asitleri, manganez, lif, vitamin, bakır ve fosfor bakımından çok zengindir.
Faydaları:
* Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olduğundan kalp hasatalıkları, diyabet ve kanser ile mücadelede azaltıcı ve önleyici etkisi mevcuttur.
* Vücudun kolestrol düzeyini dengede tutar.
* Saçlarınıza, cildinize ve tırnaklarınıza parlaklık ve sağlamlık verir.
* Astım ve başağrısı riskini azaltır.
* Kemik ve eklemler için faydalıdır.
* Kabızlığı önler ve hücre zarlarını esnek hale getirir.
* Migren ve baş ağrısı tedavisinde yardımcı rol oynar.
* Araştırmalar keten tohumunun meme kanseri ve adet sorunlarına karşı tedavi edici etkisi olduğunu kanıtlamıştır.
Yan Etlikeri:
* Mide bulantısına sebep olduğu yönünde görüşler olmuştur.
* Fazla tüketme ishale sebebiyet verebilir.
* Nadir de olsa alerjik reaksiyonlara sebebiyet verdiğine rastlanılmıştır.
0 yorum:
Yorum Gönder