4 Mayıs 2013 Cumartesi

Detoks Etkiye Sahip Bitkiler ve Sağlıklı Zayıflama

Günümüzde birçok besin maddesinin sağlıklı olduğu ve vücudumuz için herhangi bir sorun teşkil etmediğini düşünürüz. Gerçekte ise durum hiçte öyle değildir. Yediğimiz birçok besinin sağlıklı olduğunu düşünsek de gerçekte vücut için olumsuz etkiler yaratıyor olabilir. Vücudun alerjik tepkileri önemlidir. Tüketmiş olduğunuz besinler vücut tarafından yeterince sindirilemiyorsa kilo alma problemleri ortaya çıkabilir. Diyet yapıyor olabilirsiniz ya da düzenli besleniyor da olabilirsiniz. Eğer vücudunuz herhangi bir besine karşı tepki veriyorsa zayıflamak sizin için hayal olabilir.

Yüzyılın en önemli sağlık sorunları arasında yer alan şişmanlık sorunu bugün birçok dünya ülkesinde en çok para harcanan sağlık sorunları içerisinde yer alıyor. Şişmanlık sadece görünüm açısından değil birçok ciddi sorunun başlangıcında da etkili rol oynuyor. Kalp hastalıkları, şeker hastalığı gibi sağlık sorunları temelinde kilo problemlerinin yattığı hastalıklar arasında yer alıyor. Araştırmalar bu gibi vakalarda verilen kiloların çok kısa süre içerisinde geri alındığını söylüyor. Şişmanlara göre zayıf olan kişiler genellikle metabolizması çok hızlı çalışan kişiler olarak bilinirler. Fakat bu düşünce genellikle doğru değildir. Zayıf olan kişiler şişmanlarda olduğu gibi aldıkları kalori miktarını düzenleyerek sağlıklı beslenme alışkanlığına girebilirler.
Bazı bitki türlerinin vücut için düzenleyici etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Kısaca incelemek gerekirse,
Kekik: Kekik içerisinde yer alan yağlar, vücutta sindirimi kolaylaştırıcı etkiye sahiptir.
Yeşil çay: Yeşil çayın halsizlik ve yorgunluk gibi durumlar üzerinde dinlendirici etkisi bulunmaktadır. Birçok araştırmada yeşil çayın fazla kiloların verilmesi ve kalorilerin daha kolay yakılmasında etkili olduğu görülmüştür.
Isırgan otu: Isırgan otu yaprakları, kaynatılarak tüketildiğinde idrar söktürücü etkiye sahiptir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama