4 Mayıs 2013 Cumartesi

Hurma Diyeti ile Zayıflama

Hurma içinde barındırdığı birçok vitamin nedeniyle öğünlerde tüketilmesi mutlaka tavsiye edilen bir gıdadır. Özellikle yapılan araştırmalar, hurmanın tok tutma özelliği sayesinde açlık hissini giderdiği ve diyet yapan kişilere önemli bir yardımcı olduğunu gösteriyor. Araştırmaların bir diğer dikkat çekici sonucu ise, şişmanlık sorunu yaşayan hastaların öğünlerine hurma ile başlayarak hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermesidir.
Tıbbi çalışmalar ile henüz yeterince kanıtlanmamış olsa da, hurmanın tok tutucu özelliği sayesinde sindirim sistemini daha hızlı çalıştırdığı ve daha kolay kilo verdirdiği düşünülüyor. Hurma diyetinin uygulanması için en uygun ayın ramazan ayı olduğu önerilse de diğer aylarda da aynı diyetin uygulanabileceği düşünülmekte. Özellikle yemek öncesinde tüketilen hurmanın, daha az yemek tüketimini sağladığı bilinmekte. Bu sayede öğünlerde aşırı kalori alımı da engellenebiliyor.

Hurma üzerinde yapılan araştırmalar, hurmanın birçok vitamini içerisinde barındırması nedeniyle vücutta önemli yararlar sağladığını göstermekte. Ayrıca hurmanın içerisinde şeker bulundurmasına rağmen şeker hastaları için herhangi bir sorun teşkil etmediği düşünülüyor. Son zamanlarda popüler hale gelen hurma diyetinin zayıflamak isteyen ancak aç kalmaktan şikayet eden hastalar için ideal bir program olduğu düşünülmekte. Hurmanın içinde bulunan lif özelliği sayesinde sindirim sisteminde düzenleyici bir etkisi de bulunuyor. Bu etki aynı zamanda bağırsaklarda hareketlenmeyi sağlayarak kilo kayıplarını ortaya çıkarıyor.

1 yorum:

  1. Eğer kişisel iş için kredi ihtiyacınız var mı? evet hemen kredi transferi için bu e-postayı ( igein_h_yizevbekhai@admin.in.th ) irtibat kurulabilir.

    YanıtlaSil

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama