4 Mayıs 2013 Cumartesi

Dukan Diyeti İle Zayıflama

Dukan diyeti aslında yaklaşık 10 yıldan beri kullanılan ve etkili olan bir zayıflama programıdır. Son birkaç yıl içerisinde eskiye nazaran daha popüler hale gelen bu diyet, işleyişi bakımından bir şok etkisi ile zayıflamayı sağlamaktadır. Dukan diyetinin en önemli özelliği istediğiniz besin maddesinden istediğiniz kadar tüketebiliyor olmanızdır. Dukan diyetinin bir diğer özelliği ise protein içerikli besin maddelerinin tüketimi artırılarak gerçekleştiriliyor olmasıdır. Protein artıyor ve yağlar azaltılıyor. İşte bu prensibe göre işleyen dukan diyeti, az miktarda yağ tüketimi nedeniyle vücudun yağlara yönelmesini sağlıyor.

Diyetin ilk aşaması şok etkisi yaratan saldırı yöntemi olarak adlandırılıyor. İlk aşamada kırmızı et ve et ürünlerinin tüketimi artırılıyor. Ancak bu ürünlerin yağsız olması ya da en fazla %10 yağ içerikli olması gerekiyor. Ayrıca beyaz et ve tüm kümes hayvanları ürünlerini de bu süreçte dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Alerjik bir sorun olmaması şartıyla yumurtanın beyaz kısmı hariç tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Yoğun protein tüketimi sebebiyle bu ilk aşama içerisinde ağız kokuları ile karşılaşmanız ve ağız kuruluklarının ortaya çıkması muhtemel sonuçlardan bazıları. Bu sorunlara karşı ise mutlaka günde 2 lt nin altına düşmeyecek şekilde bol su tüketmeniz gereklidir. Yağ içerikli olmaması şartıyla bu dönemde besin maddelerinde baharatları da kullanabilirsiniz.
Kilo verme dönemi
İlk aşama sonrasında en önemli ve zayıflamanın gerçekleştiği aşamaya geleceksiniz. Bu ikinci aşama içerisinde birinci aşamada yer alan tüm gıdalar yanında çiğ ya da pişmiş sebze ürünlerini de tüketmeye başlıyorsunuz. İçerdiği birçok antioksidan maddeler ve düzenleyici ürünler sebebiyle sebze, zayıflamanızda yardımcı besin olacaktır.
Diyet sonrası dönem
Birçok diyet programında olduğu gibi dukan diyetinde de diyet programı sonrası dikkat etmeniz gereken şeyler olacaktır. İstediğiniz kilo aralığına ulaştığınızda programınızdan uzaklaşmamanız gereklidir. Daha az tüketim ile ilk 2 aylık dönemde yine dukan diyetini uygulamanız, diyet sonrası alınabilecek kiloları önlemede etkili olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama