24 Nisan 2013 Çarşamba

Bipolar bozukluk belirtileri nelerdir?

Manik depresyon olarak da bilinen bipolar bozukluk hastalığı, kişinin enerjisinde, düşücelerinde ve davranışlarında ciddi bir geçiş yaşamasına sebep olan, kısaca iyi durumdan kötü duruma ya da kötü durumdan iyi duruma geçmesi sorunudur. Genellikle bipolar bozukluk hastalarında anlık geçiş sürecinden daha çok günler, haftalar veya aylar süreni husule gelmektedir. Bu rahatsızlık meydana geldiği zaman kişinin ruh sağlığında yaşadığı değişimler fonksiyon yeteneğini de etkileyebilecek bir düzeyde görülebilmektedir.

Bipolar bozukluğun belirtileri

Bipolar bozukluk hastalığında belirtiler şöyledir:

Hasta bir anda yapmış olduğu bir işi bırakabilir. Kredi kartına aşırı yüklenerek limitini ciddi derecede aşacak alışveriş yapabilir. Günlük iki saat uykunun kendine yeterli geldiğini düşünebilir ya da tam tersi ne kadar uyursa uyusun kendini çok yorgun hissedebilir. Kendisinden nefret edebilir. İşsiz ise bu durum onu çok kötü etkiler. Borcu varsa ödeyemeyeceğini düşürür, umutsuz olur.

 

Bipolar bozukluk belirtileri kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bazı hastalarda şiddetli belirtiler ortaya çıkabilir, sık sık tekrarlanan duygu durumları görülebilir ya da tam tersi kısa süren belirtiler meydana gelebilir.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama