24 Nisan 2013 Çarşamba

Vajinal kuruluk nedir? Neden olur ?

Gerek normal yaşamda gerekse de cinsel ilişki esnasında kadınları mutsuz eden vajinal kuruluk neden oluşur?

Vajinanın nemli olması, 'varlığı bir dert, yokluğu yara' gibidir... Vajinadaki ıslaklık hissinin zaman zaman rahatsızlık hissi vermesi bir yana gerek normal hayatta gerekse de cinsel hayatta çok önemli olduğunu söylemekte yarar var. Zira vajina kuruluğu, hem o bölgede tahrişe hem de mutsuz bir cinsel hayata yol açabiliyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe, vajina kuruluğunun neden oluştuğu ve ne zaman bir sorun haline geldiğine dair bilmemiz gerekenleri açıklıyor..


VAJİNAL KURULUK NEDİR

Dış genital bölgeden başlayan ve rahime kadar uzayan bölgeye vajina denir. Vajina 10-15 cm uzunluğunda bir kanaldır. Bu kanalın ön ile arka duvarı birbiriyle temas halindedir. Bu temastan dolayı duvarların sürtünmesini önlemek için o bölgede mutlaka bir sıvı akıntısı olması gerekir. Eğer bu bölge nemli olmazsa sürtünmeden dolayı tahriş meydana gelir.

Vajinanın cinsel ilişki esnasında daha da nemli olması gerekir. Bu nedenle ilişki esnasında vajinadan daha fazla sıvı salınır. İki şekilde vajinal kuruluktan söz edilir:

Normal zamanlardaki kuruluk

Cinsel ilişki esnasında yaşanan kuruluk

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama