Çocuğun düzenli yemek yeme alışkanlığının kazanmasında ailenin tutumu çok önemlidir.
Çocuk süt içmek istemezse aynı miktardan yapılmış
muhallebi, sütlaç veya yoğurt verilebilir.
Yemekler kızartılmadan fırında , suda veya ızgarada pişirilmelidir.
Yemek aralarında pasta, kurabiye, kek, bisküvi verilmesi gereksizdir. Bu besinler diş çürümelerine yol açabilir. Bunların yerine süt , meyve veya meyve suyu verilebilir.
En önemlisi yetişkinler çocuklara beslenme konusunda örnek olmalıdır.
Kalori Derecesi : (1000-1200kal)
Sabah
1 adet yumurta veya 1 kibrit kutusu peynir (68 kal)
½ -1 küçük dilim ekmek (30-60 kal)
1 bardak süt (120 kal)
1yemek kaşıgı(silme) reçel-pekmez (40kal)
1 küçük boy domates veya portakal (22-48 kal)
Öğle:
½ porsiyon sebze yemeği (75kal)
½ kase yogurt (65-80 kal)
½ dilim ekmek (35 kal)
Akşam:
2/3 porsiyon etli yemek (2 köfte gibi) (150 kal)
1/3 porsiyon pilav-makarna (150 kal)
1 porsiyon meyve veya sebze (48 –60 kal)
Aralarda:
1 bardak süt (120 kal)
Tam porsiyon yetişkinler içindir.
Öğle ve akşam yemekleri yer değiştirebilir
0 yorum:
Yorum Gönder