24 Nisan 2013 Çarşamba

Selülitle savaşa yeni çözümler

Vücudunuzu sevin. Kadınların büyük çoğunluğunun sorunu olan selülit, kendinizi güzel hissetmenize engel değil...

Uzun zamandır selülitlerinizi yok etmek için uğraş verdiniz... Bütün ünlü markaların kozmetik ürünlerini denediniz ama; yine de istediğiniz sonucu alamadınız...
Selülit sorunu yaşayan kadınların oranı hiç de küçümsenecek bir oran değil aslında. Hemen hemen her yaş grubundan şişman ya da zayıf ayırımı olmaksızın bütün kadınların korkulu rüyası selülit...

Öncelikle selülit sorununuzun var olmasındaki en önemli etken genetik  faktörlerdir.
Annenizden belki de anneannenizden size miras kalan selülitten tamammen kurtulmak mümkün gibi görünmese de düzenli yapacağınız egzersizlerle poponuzun sıkı ve seksi bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Yağı azaltın
Selülite genetik bir yatkınlığınız olduğunu düşünürseniz kilo almakla kendinize kötülük yapmış olursunuz. Yağ daha çok kalçanızda ve poponuzda birikiyor ise, beslenmenizdeki yağ oranını kontrol altına almanız gerekecektir.

Cildinizi fırçalayın
Cildinizi hergün fırçalamak, kalçalarınızdaki portakal kabuğu görüntüsüne karşı etkili olabilecek ucuz ve kolay çözümlerden sadece biri. Vücudu fırçalamak, ölü deri hücrelerini uzaklaştırarak hem cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlar hem de kan dolaşımı ve lenf akışını yeniden hızlandırmaya yardımcı olur.

Koşmaya başlayın
Koşmak kilo vermenizi sağlayan ve bacaklarınızı forma sokmanızı destekleyen en etkili egzersizlerden biridir. Siz koştukça vücut da boş durmaz; alt bedeniniz çalışır, kan dolaşımınız güçlenir, vücudunuz yağ yakar ve kas oluşumu olumlu yönde gelişir.

Cildinizi nemlendirin
Uzmanlar cildinizi nemlendirmenin selülite karşı etkili olacağı görüşünde...
Yüzünüzü nemlendirmedeki hassasiyetinizi vücudunuz için de göstermelisiniz. Ne yazık ki  selülit kurumuş ciltlerde daha kötü görünmektedir. İşte bu nedenle sabah ve gece olmak üzere günde iki defa vücudunuz için nemlendirici kullanmalısınız. Cilt kurumasına sebep olan  diğer bir faktör de de çok sıcak su ile banyo yapmaktır, çünkü çok sıcak su vücudunuzun doğkırmızı yağlarına zarar vermektedir.

Gevşeyin...!
Uzun süre stres altında olmanız kilo almanıza neden olabilir. Stres altında olduğunuz dönemlerde karbonhidrat (sakinleştirici) gıdalar tüketme ihtiyacı duyarsınız, bu da kilo almanıza neden olabilir. Aynı zamanda stresin cilt yaşlandırıcı etkisi vardır. Stres hormon değişikliklerine yol açmakta ve bu değişikliklerin etkisi de cildinize yansımaktadır.

Masaj yapın
Vücuda masaj yapmak kan akışını, lenf dolaşımını güçlendirir ve cildinize nem kazandırır. Kan dolaşımı arttığı için vücut, toksinleri kolayca uzaklaştırır. Masaj doğru yapıldığı takdire cildimizi güzelleştirmemize yardımcı olan en güzel uygulamadır. Ayrıca keselenmek te kan dolaşımını arttıracağı için selülitle savaşmanızda etkili bir yöntemdir.

Selülitiniz ne kadar kötü durumda?
Selülitiniz var ancak ne kadar kötü durumda olduğunu bilmiyor musunuz? O zaman çimdik testini uygulamanızı tavsiye ederim. İşaret ve baş parmağınızı kare oluşturacak şekilde selülitli bölgeye koyun ve yavaşça sıkıştırın. Çukurlarınız eşit aralıklarla dağılıyorsa şanslısınız, selülitiniz henüz ileri düzeye ulaşmamış demektir.

   Beslenme, stres, kafein, hormonlar, alkol ve sigara da selüliti tetikleyen diğer faktörler arasında yer alıyor.
Karbonhidrat ve yağ ağırlıklı beslenen kişilerde, selülit daha fazla görülüyor. Kahve ve asitli içeceklerdeki kafein de yağa dönüşerek selüliti daha da ağırlaştırıyor. Kafeinli içecekler yerine yeşil çay içebilirsiniz böylece metabolizmanız da daha hızlı çalışmış olur.
Alkol ve sigarada bulunan toksinler ise vücudunuzu yıkıma uğratıyor. Nasıl mı? Sigara ve alkol, kan akışını engelleyerek yararlı besin maddelerinin cildinize ve diğer organlarınıza ulaşmasını olanaksız hale getiriyor.

    Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz, bitkisel ürünlerle hazırlayabileceğiniz karışımlar da  selülite karşı etkili olabilir. İşte bu karışımlardan bazıları:

·         İki çorba kaşığı badem yağı ve iki çorba kaşığı yulaf ezmesini karıştırın. Bu karışımla cildinizi iyice ovun ve ölü derilerden kurtulmak için duşa girin.

·         Bir kase deniz tuzu, 1 kase susam yağı alın. Önce elinizi susam yağına ardından deniz tuzuna batırıp vücudunuza masaj yapın.

·         10 sayı limonun suyunu çıkarın, limon suyu kadar da susam yağı ekleyin ve son olarak 20 tane aspirini karştırıp cildinize masaj yapın.

*Unutmayın! Bu karışımları düzenli kullanmadıkça beklediğiniz sonucu alamazsınız. Ayrıca; tek başına bu uygulamalar selülitten kurtulmanız için  yeterli değildir.

Elif DEMİRTAŞ - Pro Sağlık

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama