24 Nisan 2013 Çarşamba

Trafik stresine çözüm önerileri

Özellikle İstanbul ilinin gece vakitlerinde sıkışan trafiği, trafikte bulunan hemen hemen herkesin sinirden saçını başını yolmaya yeltenmesine sebep olmakta ve bu trafiğe her gün yakalananlarda trafik stresi denilen ruh sağlığı probleminin husule geldiğine rastlanmıştır. Stres, her hastalığın temel sebebi olduğu için, trafik stresi yaşamamanız ve trafikte streslenmemeniz için nelere dikkat etmeniz gerektiğine değindik. Trafikte stres azaltan bu önerileri direksiyon başındayken uyguladığınızda, sıkışan trafiğin olumsuz etkisinden kendinizi ve genel sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Trafik stresine karşı ne yapmalı?

Trafik stresine karşı çözümler

 

Trafikte stresi azaltmanın yollarından birisi, otomobilin içinde esans bulundurmaktır. Özellikle stres anında yasemin esansını solumak şoförlere büyük bir rahatlık vermektedir.

Ayrıca trafikte sürekli şerit değiştirmekte sizi strese sokar. Bunu yapmamalı bulunduğunuz şeritten devam etmelisiniz.

Trafik sıkış diye her gün farklı yollar aramaya çalışmakta sizi strese sokar. Çünkü iş çıkışı ya da işe giderken kullanılan tüm yollar genellikle kapalıdır ve yeni bir yol arayışına girmek hem daha fazla vakit kaybetmenize sebep olur hem de sizi daha çok streslendirir.

Trafik sıkışık olduğunda hemen hemen hepimiz kornaya basarız. Ancak yol kapalıyken kornaya basmanın hiçbir anlamı yoktur. Siz kornaya bastınız diye önünüzde bulunan araç bir yere gidecek değildir. Çünkü onunda önü kapalıdır. Bu yapmak yerine sakin sakin bekleyin.

Radyoda eğlenceli bir program açın. Gülmek, sevilen şarkıları dinlemek ve şarkılara eşlik etmek hem trafiğin gürültüsünü bastırır hem de sizi rahatlatır.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama