24 Nisan 2013 Çarşamba

Facebook depresyonu nedir?

Depresyon çeşitleri arasına yeni bir depresyon türü daha eklendi, facebook depresyonu… Evet yanlış duymadınız facebook depresyonu. Son dönemlerde sosyal medyanın fenomenin olan facebook büyük küçük birçok kişi tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Yorumlar, sohbetler, gruplar, çeşitli sayfalar, resimler, oyunlar derken facebook hayatın vazgeçilmezleri arasında yer aldı. Facebook’u takıntılı olarak kullananlarda görülen facebook depresyonu, aynı zamanda sosyal çevresi olmayan, kendilerine öz güveni olmayan, gerçek hayatta arkadaş edinmekte zorlananlarda da husule gelmektedir.

Facebook depresyonu

Gerçek hayatta bir takım şeylerden yoksun olan, kişilerle iletişim kurmakta zorlananlar facebook üzerinden kendilerine yeni arkadaşlar edinme yoluna gittikleri gibi, gerçek hayatta ki arkadaşlarından facebookta ilgi görmedikleri zaman, gerçek hayatta ki ilgileri de yok olup gidiyor. Kişi böyle bir durumda yalnızlık, öz güven eksikliği, mutsuzluk yaşıyor ve nihayetinde facebook depresyonuna yakalanıyor.

Facebook depresyonu gençleri ve çocukalrı çoktan sarmış durumda. Hayatınızın önemli bir anını facebook kaplıyorsa, facebooka girmeden gününüz geçmiyorsa, sürekli facebookta oluyor, paylaşımlarda bulunuyor, her çektiğiniz fotoğrafınızı facebookta yayınlıyor ve buna benzer davranışlar sergiliyorsanız facebook depresyonu olmuş olabilirsiniz.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama