13 Nisan 2013 Cumartesi

Zayıflamak için Spor


Kilo fazlalığı çağımızdaki en büyük sorunlardan birisidir. Birçok kişi fazla kilolarından şikayetçi olmaktadır. Bu kiloları almaktaki en büyük sebep şüphesiz ki düzensiz ve sağlıksız beslenme alışkanlığıdır. Çocukluk hatta bebeklik yaşlarından itibaren hemen hemen herkes sağlıksız bir şekilde beslenmektedir. Özellikle yağlar ve tek yönlü beslenme sağlıksız beslenmenin temelini oluşturmaktadır. Tabi ki vücudun karbonhidrat, yağ ve proteine ihtiyacı vardır. Fakat bunların dengeli bir şekilde alınması gerekmektedir.
İnsanların aşırı kilo almasındaki diğer bir sebep ise; hareketsizliktir. Arabalar, asansörler, yürüyen merdivenler… Kısacası hayattaki birçok şey hareket etmeyi engellemekte ve böylece sağlıksız bir yaşam tarzı oluşturmaktadır.
Peki kilo alanlar bu kilolardan nasıl kurtulabilirler? Bu kilolardan kurtulmaktan daha ziyade sağlıklı bir beslenme ve yaşam alışkanlığı edinilmesi daha doğru olacaktır. Bunun sonucunda zaten kişi yavaş yavaş ideal kilosuna ulaşacaktır.
İlk olarak kendinize uygun bir beslenme programı belirlemelisiniz. Bununla ilgili sitemizde zaten çok sayıda konu bulunmaktadır. Bunlara bakabilirsiniz. Uygun bir beslenme programı ile birlikte sporda zayıflamak için mutlaka gereklidir. Belki sadece diyetle veya aç kalarak zayıflayabilirsiniz. Fakat sağlıklı ve kalıcı zayıflamak için mutlaka sporda gerekmektedir.
Zayıflamak için spor denildiğinde aklınıza ağır sporlar gelmesin. İşe veya bir yere giderken günde 30 dakika yürümek, ev işleri yapmak, asansör yerine merdiven kullanmak gibi şeyler yeterli olmaktadır. Tabi ki bunun yanında daha profesyonel olarak spor yapmanızın da ekstra faydası olacaktır. Zayıflamak isteyenlere önerdiğimiz sporların başında; tempolu yürüyüş, yüzme, bisiklet gelmektedir. Bunun yanında özellikle bölgesel zayıflama için mekik hareketini önermekteyiz.
Yürümek aslında en sağlıklı, kolay ve ucuz spor yöntemlerindendir. Sabah kalktığınızda kahvaltıdan yarım saat önce ve akşamları 30′ar dakika tempolu bir şekilde yürümek hem zayıflamanıza katkı sağlayacak hem de sağlıklı yaşam için size faydalı olacaktır. Yine yüzme de oldukça sağlıklı bir spordur.
Zayıflamak isteyenlere önereceğimiz diğer bir zayıflama yöntemi ise ip atlamaktır. İp atlamakta oldukça faydalı ve zayıflatıcı bir spordur.
Kısacası zayıflamak için olmazsa olmazlardan birisi spordur. Zayıflamak istiyorsanız mutlaka diyet ile beraber sporda yapınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama