24 Nisan 2013 Çarşamba

PerioChip Uygulamaları

35 yaşın üzerindeki kişilerin yüzde 75'in den fazlasında, dişlerin, diş etlerinin ve dişleri saran kemiklerin bakteriyel enfeksiyonu olan periodontal hastalığa sahiptir.

Enfeksiyon kötüleştikçe bağışıklık sistemi bununla savaşmak için ak kan hücreleri üretir. Ne yazık ki ak kan hücreleri, dişlerinizi yerinde tutan yumuşak doku ve kemikleri yok eden enzimler açığa çıkarır ve bunun sonucu olarak dişleriniz gevşekleşir. Eğer tedavi edilmezse, destekleyen kemiğin bozulması sonuçta diş kaybına neden olur.

Ancak bugün PerioChip adıyla bilinen etkin bir tedavi mevcuttur ve bunu doğrudan enfekte olmuş alana uygulanır. PerioChip periodontal hastalık ve bunun doku yok eden etkileri ile, diş etlerinizdeki zararlı bakterilerin adetsını azaltarak savaşır.

PerioChip, bir bebeğin el tırnağı büyüklüğünde biyolojik olarak parçalanabilen bir jelatindir. Enfekte diş dokusunun üzerine doğrudan yerleştirilen bir ilaç olan antiseptik chlorhexidine içerir. Çip parçalandıkça periodontal cebe ilacı bırakır; bunu önce yüksek yoğunlukta, daha sonra da tedavi boyunca kontrollü bir oranda yapar. Antiseptik, enfekte cebin içindeki bakterileri büyük oranda azaltır ve iyileşme sürecini hızlandırır. Antibiyotiklerden farklı olarak PerioChip bakteriyel direnç oluşturmaz; bakterilerin hücre duvarlarını yok ederek çalışır.

Gereksinimlerinize göre bir seansta 8 kadar PerioChip yerleştirilebilir. PerioChip tedavisini genellikle ölçekleme ve kök yüzeyi temizlemesi yaptırdıktan sonra önerilirve bundan sonra her 3-6 ayda bir, periodontal ceplerin derinliği 5 milimetre ve daha fazla düzelinceye kadar devam edilir. Antibiyotik içeren diğer tedavilerden farklı olarak PerioChip, her 3 ayda bir 24 ay boyunca uygulanabilir.

PerioChip periodontal hastalık için bir çare değildir ve, eğer tedavi edilmeden bırakılırsa kaybedilebilecek destekleyici kemiğin yerine kullanılamaz. Bunu yaptırmanıza rağmen günlük oral hijyeninize çok önem vermelisiniz ve diş hekiminizi profesyonel temizlik için her 3-4 ayda bir ziyaret etmelisiniz. Ancak, genel periodontal terapinizin bir parçası olarak kullanıldığında PerioChip kemiğin ve bağ dokusunun daha fazla yok edilmesini engellemeye yardımcı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama