22 Nisan 2013 Pazartesi

Yediklerinizle Yaşamınızı Hafifletin

Formda kalmak herkes için mümkün olmayabilir.Çok kolay kilo alanlardansanız, hem yiyerek, hemde formda kalmayı başaran kadınların, hayatlarını nasıl kolaylaştırdığını gelin birlikte öğrenelim.(haber7)



1- Sofraya çok aç oturmamalısınız. Sofraya çok aç oturduğunuzda iki kat daha fazla yemek yemiş olursunuz. Sofraya oturmadan yarım saatönce bir bardak ayran veya süt içmelisiniz. Süt ya da ayran sevmeyenler bir tabak salata yiyerek ana öğünde daha az yemek yemeyi sağlayabilirler.

2- Tek yönlü beslenmemek gerekir. Beslenmenizde çeşitliliğe önem vermelisiniz. Mutlaka ana öğünde, sofranızda çorba, salata, yoğurt ve subulundurmalısınız.

3- Beslenmenizi saate göre ayarlamamalısınız. Ne zaman acıktıysanız o zamanyemek yemelisiniz. Yemek yemeği vücudunuzun saatine göre ayarlarsanız hem sağlıklı olursunuz hem de form da kalmayı gerçekleştirirsiniz.

4- Acıktığınız zaman hemen yemek yemelisiniz. Kesinlikle açlığınızı ertelememelisiniz. Erteliğiniz zaman diğer öğünde iki kat fazla yemek yemeihtiyacı duyarsınız. Buda formunuzu kaybetmenize yol açar.

5- İnsan genel olarak beyninde doymaktadır. Bu nedenle ilk önce aklınızı doyurmalısınız. Bu nedenle de ilk önce servis tabağınızı küçültün. Daha sonra ise porsiyonlarınızı azaltın.

6- Sofranızda mutlaka ak veya esmer ekmek bulundurmalısınız. Tabi ki aşırı yemek yememek şartı ile, 1 ya da 2 dilim yemek yeterli olacaktır. Ama makarna ya da pilav bulunan öğünlerde kesinlikle ekmek tüketmemelisiniz.

7- Günde mutlaka 2 ya da 3 sayı meyve tüketmelisiniz. Asla meyve suyu meyvenin yerini tutmaz. Şunu unutmamak gerekir ki meyve de daha az kalori vardır. Hem de posası sayesinde daha uzun tok kalmış olursunuz.

8- Sıhhatli ve zinde kalmak için yaklaşık olarak günde 6 veya 8 saat uyumamız gerekir. Özellikle gece uykusuna çok önem vermeliyiz. Gece uykusunu alamayan bir insan daha fazla kilo almaya müsaittir.

9- Zayıflamak istiyor ve de zinde kalmak istiyorsanız, asla bir diyet programı içerinse girmemelisiniz. Diyet yerine dengeli ve düzenli beslenmelisiniz. Öğünlerinizi iyi ayarlayarak sağlıklı ve fit görünüme sahip olursunuz.

10- Zayıflamayı aklınıza koydunuz. Ama kesinlikle tığ gibi olacağımda dememelisiniz. Zayıflamak için küçük hedefler koyarak ve büyük düşünerek gerçekçi olarak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. En ideal kilo verme ayda yaklaşık olarak 2 ya da 3 kilodur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama