10 Eylül 2013 Salı

Zona hastaları nasıl beslenmeli?

Zona hastaları nasıl beslenmeli?

Çocuklarda, daha önceleri suçiçeği geçirmiş yetişkinlerde, yaşı 50’yi geçkin olan bireylerde ve bağışıklık sistemi çok düşük olanlarda husule gelme riski olan zona hastalığının tedavisi boyunca hastalar beslenmelerine çok dikkat etmelidir. Aksi yapıda zona hastalığı tedavisi zorlaşır, semptomlar daha ciddi boyuta gelir ve hastanın yaşadığı şikayetler ikiye katlanarak bu hastalık içinden çıkılması oldukça zor bir durum haline dönüşür. Peki, uzmanlar zona hastalarına ne yemelerini öneriyor? Zona hastalığında beslenme nasıl olmalıdır? İşte zona hastalığı beslenme önerileri.

zona-hastalari-ne-yemeli-ne-yememeli

Zona hastaları ne yemeli ne yememeli

Zona hastalığında beslenmenin önemini vurgulayan uzman hekimler, bağışıklığın zayıflamasından kaynaklı olarak husule gelen bu viral enfeksiyon hastalığının tedavisi açısından bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olacak besinlere ağırlık verilmesi gerektiğini söylemekteler. Zona hastaları beslenme programlarında mutlak suretle B6, b12 ve C vitaminleri bakımından zengin olan gıdaları tercih etmelidir. Ayrıca bu vitamin gruplarının yanı sıra omega 3 ve omega 6 yağ asitleri de beslenmede yer alması öneri edilenler arasındadır.

Zona hastalarına bilhassa sebze ve meyve tüketimi önerilmektedir. Antioksidan içeren kırmızı ak meyve ve sebzeler mutlak suretle beslenme listesinde yer almalı ve her gün düzenli olarak tüketilmeli. Ancak zonanın kesin tedavisi açısından beslenmeye dikkate etmenin yanı sıra fizik tedavi egzersizleri ve ilaç tedavisi de gereklidir. Tüm bunlar kombine olarak uyguladığı zaman zona hastalığı sıkıntı olmaktan çıkar.


Bir önceki Elma sirkesi varise iyi gelir mi? başlıklı konumuzda elma sirkesiyle varis tedavisi, elma sirkesiyle varisler nasıl geçer ve elma sirkeyle varis tedavisi nasıldır hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: zona hastaları ne yemeli ne yememeli, zona hastaları neler yememeli, zona hastaları nelere dikkat etmeli, zona hastalarına beslenme önerileri, zona hastalarına beslenme tavsiyeleri

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama