4 Eylül 2013 Çarşamba

Hangi vitaminler hangi hastalıklara iyi gelir?

Hangi vitaminler hangi hastalıklara iyi gelir?

Vitaminlerin her birinin taşıdığı farklı özellikler, vücutta husule gelme riski olan pek çok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde büyük rol oynamaktadır. Bu sebeple beslenmemizde en çok dikkat etmemiz gereken noktalardan bir tanesi de, vitamin bakımından zengin beslenmek ve vücuda vitamin eksikliği yaşatmamak. Merak edenler açısından hangi vitamin hangi hastalıklara iyi geliyor makalemizde bu sorusunun yanıtına yer verdik. İşte sağlık sorunları ve bu hastalıklara iyi gelen vitaminler:

hangi-vitamin-hangi-hastaliklara-iyi-gelir

Hangi vitamin hangi hastalıklara iyi geliyor?

Sindirim sorunu yaşıyorsanız lakin mutlak suretle meyve tüketimine özen göstermeli lif bakımından zengin olan vitamin deposu meyvelere yönelmelisiniz.

Kas dengesi sorunu gibi kas hastalıklarına yakalananlar ya da yakalanmak istemeyenler ise, demir mineraline daha çok yönelmeli lakin C ve E vitamini tüketimine de ağırlık vermelidir.

Cilt yaşlanması ve cilt hastalıkları açısından ise yemeniz gereken en önemli vitamin, E vitaminidir. A vitamini, B2 vitamini ve C vitamini de beslenmenizde yer alması gereken vitaminlerdir.

Vücutta serotonin eksikliğinin var olası geceleri ani bir biçimde uyanmanıza ya da geceleri kolay bir biçimde uyumamanıza sebebiyet olur. Bunun açısından ise B6 ve B9 vitamini, E ve D vitamini ihtiyacınız olan vitaminlerdir.

Yalnızca yalnızca vitamin ağırlıklı beslenmek hastalıkları önlemez ya da tedavi etmez. Magnezyum, çinko, demir, selenyum, iyot, potasyum, bakır, omega 3 ve 6 bakımından da ölçülü beslenmelisiniz.


Bir önceki Yumurtanın bozulup bozulmadığını nasıl anlarız? başlıklı konumuzda bir yumurtanın bozuk olduğu nasıl anlaşılır, bozuk yumurta nasıl anlaşılır ve bozuk yumurtayı anlama yöntemleri hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: hangi vitamin hangi hastalıklara iyi geliyor, hangi vitamin ne işe yarar, hangi vitamin neye faydalı, hangi vitamin neye iyi gelir, hangi vitamin neye yarar, hangi vitamin neye yararlı, hangi vitaminler sağlıklı, hastalıklara iyi gelen vitaminler, vitaminler ve iyi geldiği sağlık sorunları

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama