4 Eylül 2013 Çarşamba

Kızartma yağı kaç kez kullanılır?

Kızartma yağı kaç kez kullanılır?

kizartma-yagi-kac-defa-kullanilmaliKızartma türü yemekler yaparken bol yağ kullandığımız açısından, yağdan tasarruf etmek adına kızartma sonrası yağları dökmek yerine bir kabın içine dolduruyor ve daha sonra yeniden kızartma türü yemekler pişireceğimiz zaman yine o yağı çıkartıp kullanıyoruz. Ancak uzmanlar yağların kızartma sırasında yapısında değişiklikler olduğunu ve bu yağların tekrar tekrar kullanılmasının sağlık açısından riskli olduğunu söylemekteler. Uzmanların kızartma yağı kaç kez kullanılmalı sorusuna verdikleri yanıt ise şöyledir:
Uzmanlar kızartma yağını cam bir kavanozun içine koyarak ağzı kapalı bir biçimde saklanması gerektiği konusunda önerilerde bulunuyorlar. En önemli öneri ise kızartma yağının 2 defadan fazla kesinlikle kullanılmamasıdır. İki defadan fazla kullanılan kızartma yağları kanser hastalıklarına zemin hazırlamaktadır.

Kızartma yağı kaç defa kullanılmalı?

Bir önceki Çin tuzu ne işe yarar? başlıklı konumuzda çin tuzu neye yarar, çin tuzu ve zararları ve çin tuzu zararları hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: kızartma yağı kaç defa kullanılır, kızartma yağı kaç kere kullanılmalıdır, kızartma yağı ne derece kullanılmalı, kızartma yağını kaç kez kullanmalıyız, kızartma yağının zararları

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama