10 Eylül 2013 Salı

Tırnak batması nasıl tedavi edilir?

Tırnak batması nasıl tedavi edilir?

Tırnak batmasının kısa sürede tedavi edilmesi çok önemlidir. Aksi yapıda aksatılan tırnak batması sorununda ve özellikle de iltihaplı tırnak batıklarında iltihap damarlı bir yara dokusunun gelişmesine sebebiyet vermektedir. Böyle bir yapıda iltihap kemiğe kadar ulaşabilir ve sistemik enfeksiyonlar nedeniyle parmağın kaybedilmesine karda ciddi bir soruna dönüşebilir.

Batık tırnak tedavisinde ise ılık kompres, antibiyotik ilaçlar, tırnak çekme ya da batan kısmın kesilmesi gibi çözümler geçici bir rahatlama sağlasa da, sorunun kesin olarak tedavisi açısından uzman bir hekime başvurulmalıdır.

Tırnak batmasının geçici tedavi metotları ile sorununuzun size yaşattığı şikayetleri bir nebze azaltabilirsiniz, lakin kesin tedavisi açısından steril koşullarda ve lokal anestezi altında, batan tırnak kısmı ve onun kökünün alınması işlemine gidilmelidir. Yapılan bu kısmi tırnak küçültülmesi işlemi sayesinde tırnak batması rahatsızlığı tamamen giderilmekte, bir haftaya kadar sorunlu bölgede tamamen iyileşme sağlanmaktadır.

batik-tirnak-tedavisi

Batık tırnak tedavisi


Bir önceki Su içmek selüliti azaltır mı? başlıklı konumuzda selülite süt içerek çözüm, selülite süt içmek iyi gelir mi ve süt içmek selülite iyi gelir mi hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: tırnak batması nasıl geçer, tırnak batması tedavi yolları, tırnak batması tedavisi, tırnak batması tedavisi nasıl yapılır, tırnak batmasına ne iyi gelir, tırnak batmasının tedavi yöntemleri, tırnak batmasının tedavisi

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama