10 Eylül 2013 Salı

Saç mantarı nasıl tedavi edilir?

Saç mantarı nasıl tedavi edilir?

Temizliğin ihmal edilmesi durumunda husule geldiği bilinen mantar hastalığı vücudun mütenevvi bölgelerinde kendini göstermekte ve oluştuğu bölgede çok rahatsız edici sonuçlar doğurmaktadır. Bu makalemizde sizlere saç mantarından bahsedecek ve bu hastalığı nasıl başınızdan def edeceğiniz konusunda da bilgiler paylaşacağız. Saç mantarı ciddi anlamda can sıkıcı bir problem olduğu açısından eminim ki bu rahatsızlığı yaşayanlar bir an evvel saç mantarı nasıl geçer, saç mantarının tedavisi nasıl dır diye merak ediyorlardır. Bu sorularınıza yanıt bulabileceğiniz bir adrestesiniz. İşte saç mantarının tedavisi.

sac-mantari-tedavisi

Saç mantarı tedavisi

Saç mantarı ekseri daima saç bakımına ölçülü özen göstermemek ya da saçlara yanlış bakım uygulamaktan kaynaklı doğan bir mantar hastalığıdır. Saç mantarı yalnızca saç sağlığını etkileyen bir sorun değil, aynı zamanda estetik görünümü de kötü etkileyen bir rahatsızlıktır. Saç mantarı bulaşıcı bir hastalık olmasından dolayı lakin saç mantarı olan bir kişinin tarak ve şapka gibi kişisel ihtiyaçlarını kullanmanız durumunda da size geçmiş olabilir.

Bunun yanı sıra sizde var olan saç mantarı yüzünden sizin eşyalarınızı kullanan kişilerde risk altındadır demektir. Saç mantarı hastalığının tedavisi açısından ilk yapmanız öneri edilen şey mutlak suretle uzman bir doktora gitmek, başkalarını size önerdiği tedavi girişimlerinde bulunmamaktır. Çünkü saç mantarına yakalanan pek çok insan tıbbın dışında kalan çeşitli metotlara başvurarak saç sağlığını tamamen kötü etkileyebiliyor.

Sizin yapabileceğiniz en doğru şey uzmana danışmaktır. Uzman hekim sizi muayene ettikten sonra gerekli ilaçları reçete edecektir. Genellikle bu ilaçlar “oral anti fungal” olarak geçen haplar ve “selanyum sülfit” ve “telekanazol” içeren şampuanlar. Bu ilaçları ve ürünleri kullandığınız zaman saç mantarının kısa sürede geçtiğine şahit olacaksınız.


Bir önceki Tırnak batması nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda tırnak batması nasıl geçer, tırnak batması tedavi yolları ve tırnak batması tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: saç mantarı nasıl geçer, saç mantarı tedavisi, saç mantarı tedavisi nasıl yapılır, saç mantarını tedavi yöntemleri, saç mantarının tedavisi, saçlarda mantar tedavisi

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama