10 Eylül 2013 Salı

Hangi benler tehlikelidir?

Hangi benler tehlikelidir?

Değişik renklerde, büyüklüklerde ve adetda vücudun mütenevvi bölgelerinde yer alan benlerin bazıları tehlikeli olabiliyor ve bir takım değişikler geçirerek bazı hastalıkların önceden sinyallerini verebiliyorlar. Kimisinde zararsız olabilen benler, kimisinde de deri kanserine dönüşerek yaşam kalitesinin düşmesine ve ölüme sebebiyet verebiliyor. Peki bu tip benler hangileridir? Hangi tür benler kanser riski taşır? Vücutta olan benlerin hangileri tehlikelidir? İşte herkesçe merak edilen bu soruların uzmanlarından yanıtları…

hangi-benler-kanser-riski-tasir

Hangi benler kanser riski taşır?

Vücutta olan benleri çoğu sağlık açısından bir tehlike oluşturmamaktadır, ta ki büyüyüp şekil ve renk değiştirene kadar. Vücudunuzda ki benlerin adetsında artış varsa, renkleri koyulaşıyorsa ve aynı zamanda şeklinde de bozulmalar mevcutsa bu tip benler deri kanserine dönüşüyor demektir. Vücudunuzda olan benleri mutlak suretle kontrol edin ve herhangi bir gariplik sezdiğiniz zaman bir dermatoloji uzmanına başvurarak benlerinizi detaylı bir muayeneden geçirttirin.

Benlerin kansere dönüşmesinde güneşin payı büyüktür. Günümüzde güneşin faydalarından çok zararlarına rastlar olduk. Bunun sebebi ise güneşten nasıl faydalanacağımızı bilmemek ve kendimizi güneşin zararlı ışınlarından korumamaktır. Güneşin yaydığı ultraviole ışınlar genelde koyu renk benler üzerinde Malign Melanom adı verilen kanser türünü tetikliyor. Güneş ışınlarının etkisinin dışında bir benin kansere dönüşmesinde avuç içi, ayak tabanı, sutyen tokası, iç çamaşırı lastiği gibi yerlere denk gelen benlerin uğradığı travmadır. Benlerin sürekli sürtünmeleri ya da kopmaları kanser gelişimi tetikliyor.


Bir önceki Saç mantarı nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda saç mantarı nasıl geçer, saç mantarı tedavisi ve saç mantarı tedavisi nasıl yapılır hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: hangi benler kanser riski taşır, hangi benler kansere yol açar, hangi benler zararlıdır, hangi renk benler tehlikelidir, hangi tür benler tehlikelidir, hangi tür benler zararlıdır, kanser riski taşıyan benler

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama