4 Eylül 2013 Çarşamba

Çorba içmenin faydaları nelerdir?

Çorba içmenin faydaları nelerdir?

Çoğumuzun sevdiği yiyeceklerden olan çorbalar kimimizin sofrasında ana tüketmek olurken, kimimizin sofrasında da ana tüketmek öncesi mideyi çalıştırmak açısından tüketilmektedir. Sağlık uzmanları ve diyetisyenler çorbayı her daim tüketilmesi gereken sağlıklı yemekler arasında görmektedir. Hatta çorba diyet menülerinin de baş tacıdır diyebiliriz. Peki çorbanın sağlığa faydaları nelerdir öğrenmek ister misiniz? İşte çorba içmenin sağlığa faydaları:

corba-icmenin-yararlari

Çorba içmenin yararları

Domates çorbası, tarhana çorbası, mercimek çorbası, ezo gelin çorbası ve yayla çorbası gibi lezzeti doyumsuz çorba çeşitlerinin her birinin ayrı ayrı nelere iyi geldiğini, hangi hastalıklara yararlı olduklarını sizlerle paylaşıyoruz. Çorbaların faydalarını anlatmaya domates çorbası ile başlayalım, buyurun:

Domates çorbası:

Zengin lif içerir. Kalorisi düşüktür. Kan basıncını düşürür. Kansere karşı koruyucu bir görev üstlenir. Kansızlığa birebirdir.

 

Tarhana çorbası:

Protein, vitamin ve mineral deposu olan tarhana çorbası oldukça besleyicidir. İştah açıcıdır. Bağırsak florasını düzenler. Sindirimi kolaydır. Bebek ve çocuklar açısından çok faydalıdır. Halsizliğe iyi gelir. Vücuda kuvvet verir. Hastaları kısa sürede iyileştirici özelliği olur.

 

Mercimek çorbası:

Protein kaynağıdır. Kandaki kötü kolesterolü düşürür. Kalp krizini önler. Yüksek oranda lif içerir. Şeker hastaları açısından faydalıdır. Kalın bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Hemoroidi iyileştirir. Kan şekerini düşürür.. Potasyum bakımından zengin olması nedeniyle yüksek tansiyonu düşürür. Kanser riskini azaltır.

 

Ezogelin çorbası:

Besin değeri fazladır. Vücuda zindelik katar. Bağışıklığı güçlendirir. Göz sağlığı açısından faydalıdır.

 

Yayla çorbası:

Yoğurt içeren yayla çorbası yüksek kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir. Şeker hastalarına faydalıdır. Yağ yakma özelliği ile kilo verdirir.
Bir önceki Esmer şekerle ak şeker arasındaki fark başlıklı konumuzda ak şeker mi esmer şeker mi, esmer şeker ve ak şeker ve esmer şeker ve ak şeker arasındaki fark hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: çorba içmek nelere iyi gelir, çorba içmek neye iyi gelir, çorba içmenin faydaları, çorba içmenin faydası, çorba içmenin yararları, çorbaların faydaları, çorbanın faydaları nelerdir, çorbanın sağlığa faydaları

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama