8 Eylül 2013 Pazar

Obezitenin yol açtığı sağlık sorunları nelerdir?

Obezitenin yol açtığı sağlık sorunları nelerdir?

Vücutta aşırı oranda yağ depolanması sorunu olan ve kişinin fiziksel yapısına uymayacak miktarlerde aşırı derece de vücudunda ki yağ miktarının artmasına obezite hastalığı denmektedir. Uzman hekimlere göre kilonun boyun karesine oranlanması ile alınan vücut kitle indeksinin 25′in üzerinde çıkması obezite riskini işaret ederken, 30′un üzerinde çıkması ise kişinin kesinlikle obez olduğunu göstermektedir. Obezite olan kişileri mütenevvi sağlık problemleri beklemektedir. Peki nedir bu sağlık sorunları. Gelin sürekli birlikte obezitenin yol açtığı sağlık sorunları nelermiş, öğrenelim.

Obezitenin yol açtığı sağlık sorunları

Obezitenin yol açtığı sağlık sorunları

 

Obezite olup olmadığınızı anlamak açısından Beden kitle indeksi nasıl hesaplanır? başlıklı konumuza göz atıp, oradaki bilgilerden yola çıkarak hesap yapıp öğrenebilirsiniz. İşte obezitenin sebep olduğu sağlık sorunları:

 

Obezite kronik kalp hastalıklarının görülme oranını arttırır. Tip 2 diyabet riski artar. Gut ve depresyonun görülme olasılığı artar. Ölümcül inmeye sebep olabilir. Obezite ateroskleroz riski arttırır. Siklus bozukluklarını husule getirebilir. Hipertansiyon riski sağlıklı bir insana oranla obezite hastalarında 3 kat daha fazladır. Fertilitede azalmaya sebep olabilir. Kadınlarda polikistik over sendromu riskini arttırır. Erkeklerde kolon, rektum ve prostat riskini arttırır. Safra kesesinde taş olma riski artar. Safra kesesi kanseri ve prostat kanseri riski olur. Steatoz ve steatohepatit daha sıktır. Libido ve potansta azalma husule gelebilir. Reflü özofajit ve hiyatus hernisi daha sıktır.
Bir önceki Şişman annenin, şişman çocuğu olur! başlıklı konumuzda anne karnında ki bebek obez olur mu, Hamilelik ve hamilelik ve bebek hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: obezite hangi hastalıklara sebebiyet olur, obezite hangi hastalıklara yol açar, obezite hangi hastalıklarna sebebiyet olur, obezitenin sebep olduğu sağlık sorunları, obezitenin sonuçları nelerdir, obezitenin tetiklediği sağlık sorunları nelerdir, obezitenin yol açtığı sağlık sorunları, obezitenin yol açtığı sağlık sorunları neler, obezitenin zararları nelerdir

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama