10 Eylül 2013 Salı

Tırnak batmasının sebepleri

Tırnak batmasının sebepleri

Tırnak batmasının nedenlerine göz attığımız zaman en sık görülen nedeni tırnakların yanlış kesilmesidir. Gereğinden fazla derin kesilen tırnaklarda tırnak batması sorunu husule gelme riski fazladır. Ayrıca tırnakları derin kesmek kadar içe doğru kıvrık bir biçimde kesmekte tırnaklarda batık sebepleridir. Tırnak kenarlarının kopartılması ve tırnaklara aşırı bir biçimde kıvrım verilmesi gibi etkenlerde tırnak batmasının nedenleri arasında gösterilen yanlış tırnak kesimleridir.

Tüm bunların yanı sıra özellikle de ayak tırnaklarında tırnak batığı oluşmasının en sık rastlanan sebebi ise topuklu ve aşırı sivri burunlu ayakkabıların uzun saatler boyunca ayakta kalmasıdır. Özellikle de topuklu ve sivri burunlu ayakkabılarla yapılan uzun yürüyüşler tırnak batmasına zemin hazırlamaktadır.

Tırnakların mütenevvi sebeplerden kalınlaşması, tırnaklarda mantar oluşumu, travma, gebelik, aşırı kilolar da tırnak batması nedenleridir. Devamlı tekrar yapan iltihaplı batıklar tırnak kenarında damarlı bir yara oluşumuna sebebiyet olur ve akabinde iltihap kemiklere doğru ilerleyerek parmağın kaybedilmesine yol açacak derece ciddi problemler ortaya çıkabilir. Mutlaka tırnak batması sorununuz açısından uzman bir doktordan yardım isteyiniz.

batik-tirnak-nedenleri

Batık tırnak nedenleri


Bir önceki Su içmek selüliti azaltır mı? başlıklı konumuzda selülite süt içerek çözüm, selülite süt içmek iyi gelir mi ve süt içmek selülite iyi gelir mi hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: batık tırnak nedenleri, tırnak batması sebebiyet olur, tırnak batması nedeni, tırnak batması sebepleri nelerdir, tırnak batmasının nedenleri, tırnaklarda batık nedenleri, tırnaklarda batık sebepleri

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama