8 Eylül 2013 Pazar

Ara öğünün zararları nelerdir?

Ara öğünün zararları nelerdir?

Aslında bu makalemizde bahsetmek istediğimiz fasıla öğünlerin zararları değil, fasıla öğünlerde yapılan yanlış besin seçimlerinin sağlık açısında ne gibi zararlar oluşturduğudur. Ara öğünlerin elbette ki vücudumuz açısından hiçbir zararı bulunmamakta, aksine ana öğünler gibi fasıla öğünlerde atlatılmaması gereken beslenme zamanıdır. Çünkü ana öğünlerde aşırıya kaçmadan tükettiğimiz yiyecek her ne olursa olsun bir müddet sonra midemizde iştah hissi kendini göstermeye başlayacaktır. Eğer bu hissi yaşadığımız zaman ana öğüne daha çok varsa işte aç kalıp beklemek ya da erken ana öğün yapmak yerine doğru yemekleri seçerek kendimize fasıla öğün oluşturmalıyız.

Ara öğünün zararları
Her bir öğünü zamanında yapmamız sağlıklı ve düzenli bir beslenme alışkanlığımızın oluşmasına olanak sağlar. Unutmayın ki, sağlıklı ve düzenli beslenmenin birincil kuralı öğünleri kaçırmamak, zamanında beslenmek ve beslenirken de genel sağlığımız açısından yararlı olan yemekleri gereken miktarlarda tüketmektir.
Yanlış fasıla öğün seçtiğimiz zaman hem sağlık problemleriyle karşılaşma riskimiz artacak hem de kilolarımızla başımız derde girecek. Özellikle de diyet yapanlar açısından fasıla öğün çok büyük bir önem taşıyor. Ara öğünlerde yapılan yanlış seçimler diyette başarılı olamamanızın en büyük sebebidir. Sağlıklı bir yaşam ve zayıflamak açısından öğün atlamayın.
Ara öğünün en büyük özelliği şekerini dengede tutmak ve gerektiği kadar insülin salgılanmasını sağlamak. Çünkü aç kaldığınız ve fasıla öğünlerinizi atladığınız zaman ideal kiloya ulaşmanız imkansız olduğu kadar kan şekeri ve insilün dengesinde de bozulmalara sebep olursunuz. İşte uzmanların tavsiyelerinden doğru ve yanlış ana öğün seçimleri:
Doğru öğün seçimi
Yoğurt-süt-ayran. Peynir+ ekmek. Meyve+yoğurt. Kuru meyve +yoğurt. Diyet bisküvi+süt-ayran. Latte veya sütlü filtre kahve. Protein barı (haftada 2 defa gibi). 10 adeti geçmeyecek biçimde tuzsuz (kavrulmamış) badem.

Yanlış ana öğün seçimi
Gofret tarzı şekerli atıştırmalar. Tek başına meyve, kuru meyve. Pasta-börek tarzı atıştırmalar. Gazlı içecekler. Hazır meyve suları. Reçel-bal.
Bir önceki Dengeli beslenmek açısından neler yapmalıyız? başlıklı konumuzda sağlıklı beslenme nasıl olur, sağlıklı beslenme nasıl sağlanır ve sağlıklı beslenme önerileri hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: fasıla öğün zararlı mı, fasıla öğünde ne yemeli, fasıla öğünde yenmesi gerekenler, fasıla öğünler nasıl olmalı, fasıla öğünlerin zararları, fasıla öğünün önemi

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama