8 Eylül 2013 Pazar

Solunum Yolu Hastalıkları Nelerdir? Solunum Yolu Hastalıkları Ve Tedavileri

Solunum Yolu Hastalıkları Nelerdir? Solunum Yolu Hastalıkları Ve Tedavileri

Solunum yolu hastalıkları özellikle mevsim geçişi dönemlerinde yani bahar aylarında, ve kış aylarında sık rastlanılan rahatsızlıklardır. Kış mevsimine girerken ve kış ile ilkbahar arasında havanın değişken hali, ilk başta çocuklar üzerinde olmak üzere solunum yolu hastalıklarının arttığı dönemlerdir.

 

Grip bu sağlık sorunları arasında en sık karşılaşılan hastalıktır. Yüksek ateş, halsizlik hali, kas ağrıları, gözlerde sulanma, ışıktan rahatsız olma, burun akıntısı, lenf bezlerinde şişme, bu hastalığın evrelerinde görülen belirtilerdir. Bu belirtilerin ardından kuru öksürük görülebildiği gibi hastalığın ilerleyen safhalarında alt solunum yolları da bu hastalıktan etkilenebilir.

Bu hastalık, hapşırma ve konuşma sırasında veya tokalaşma gibi direk temas yollarıyla bulaşabilir. Özelikle son yıllarda geliştirilen aşılar sayesinde, kış başlamadan alınan önlemler bu hastalığa yakalanma riskinin minimuma indirmiştir.

Soğuk algınlığı da gribe göre daha hafif ve çabuk atlatılabilen bir hastalıktır. Grip ile aynı şartlarda bulaşabileceği gibi hastalık sırasında titreme, tat alma duyusunda azalma ve kulakta basınç ve çınlama olabilir. Hastalığa kapılan küçük çocuklarda ise ishal de görülebilmektedir.

Virüs ve bakteri kaynaklı bir solunum yolu hastalığıda farenjittir.
Kalabalık mekânlar hastalığa yakalanma ihtimalini yükselttiği gibi bu hastalıkta solunum yolları ile bulaşmaktadır. Yüksek ateş, karın ve baş ağrısı, boğaz şişmesi, yutmada güçlük çekme bakteriye bağlı farenjitte görülür. Virüs yoluyla yakalanıldıysa iştahsızlık, ses kısılması, öksürük ve boğaz ağrısı görülebilir. Tedavisi antibiyotik ile yapılmaktadır.

Tüm solunum yolu hastalıklarında, dinlenme ve C vitamini takviyeli beslenme şekilleri hastalıkların çabuk iyileşmesi yönünde katkı sağlamaktadır.


Bir önceki Uyku düzeninin cinsellik üzerine etkileri başlıklı konumuzda cinsel fonksiyonlar, cinsel işlev bozuklukları ve cinsel performans hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: solunum yolu alerjileri, solunum yolu hastalıkları, solunum yolu hastalıkları nelerdir, solunum yolu hastalıkları ve tedavisi, solunum yolu hastalıklarının tedavileri, splunum yolu hastalığı

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama