8 Eylül 2013 Pazar

Aşırı soda içmenin zararları

cok-soda-icmenin-zararlariAşırı soda içmenin zararları

Aşırı soda tüketiminin çok ciddi zararları bulunduğunu açıklayan uzmanlar, soda tutkunlarının bu içeceği dikkatli tüketmesi konusunda ciddi uyarılarda bulundular. Soda tüketimi bir yere kadar faydalıdır, lakin aşırı tüketimi söz konusu olduğu zaman soda sağlık açısından yararlı değil zararlı olmaktadır. Üstelik soda tüketiminde aşırıya kaçmak mütenevvi hastalıkların gelişmesine sebep olmasının yanı sıra beyin kanamasına ve ölüme yol açmaktadır. Peki, aşırı soda içmenin zararları nelerdir? İşte uzmanların açıklamalarından aşırı soda tüketmenin sağlığa olan olumsuz etkileri…

Çok soda içmenin zararları
Aşırı soda tüketmenin sağlığa zararları arasında kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riski en başta yer almaktadır. Hele ki kalp ve damar hastalığına yakalanmış olanların sodada aşırıya kaçmaları kalp krizine yakalanmalarına sebep olur. Çünkü sodanın aşırı tüketilmesi durumunda sodanın içindeki sodyum, vücutta sıvı tutulmasına yol açarak tansiyonu arttırır ve akabinde tansiyona bağlı kalp yetmezliği ve beyin kanaması gelişir.
Sodanın tüketimine dikkat etmemek, özellikle de yaz aylarında aşırıya kaçmak vücutta fazla sıvı kaybı olduğunda kanın akışkanlığı azaltmaktadır. Bu yapıda kalp ve damar hastalığı olanlarda kalp krizi ve damarlarda pıhtı oluşumunun yanı sıra bazı hormonlarda salgılanmaktadır. Böbrek üstü bezinden salgılanan bu hormonlar, vücuttaki suyu tutmak açısından harekete geçer atardamarlarda fazlaca büzüşmeye yol açar. Yüksek tansiyona bağlı ölüm riski de bu noktada ortaya çıkar.

Bir önceki Ara öğünün zararları nelerdir? başlıklı konumuzda fasıla öğün zararlı mı, fasıla öğünde ne yemeli ve fasıla öğünde yenmesi gerekenler hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: aşırı soda içmenin zararları, aşırı sodanın sağlığa etkileri, aşırı sodanın sağlığa zararları, aşırı sodanın zararları, çok soda içmenin zararları, çok soda tüketmenin zararları

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama