4 Eylül 2013 Çarşamba

Çiğ köfte yemenin zararları nelerdir?

Çiğ köfte yemenin zararları nelerdir?

Çiğ köfte özellikle Güneydoğu illerinde sıklıkla tüketilen ve Güneydoğu’da yaşayan tüm insanların lezzetine hayran olduğu, tüketmekten asla geri kalmadığı yiyeceklerden bir tanesidir. Ancak çiğ köftenin içerisine konan çiğ et ve bu çiğ etin sürekli olarak tüketilmesi bir takım hastalıklara yol açıyor. Çiğ köfteyi aşırı bir biçimde tüketen Güneydoğu halkının büyük bir çoğunluğunda enfeksiyon hastalıkları baş gösteriyor. Uzmanlar çiğ köfteyi çok sık tüketmemek gerektiği konusunda uyarılarda bulundular ve çiğ köftenin zararları hakkında şu açıklamaları yaptılar.

cig-koftenin-zararlari

Çiğ köftenin zararları

Çiğ ette parazitler bulunmasından dolayı “toksoplazma” denilen, kedi, köpek ve çiğ et yoluyla insana bulaşan enfeksiyon hastalığının görülme riski çiğ köfteyi sıkça tüketen kişilerde oldukça fazladır. Sık sık çiğ köfte yemenin zararları arasında olan bu hastalığın belirtileri ise, hafif kas ve eklem ağrıları, yorgunluk ve halsizlik hissi, lenf düğümlerinde şişme husule gelmesidir. Toksoplazma özellikle de hamile kadınlarda büyük tehlike oluşturuyor.

Bir diğer çiğ köftenin zararı ise brusella hastalığına yol açmasıdır. Brusella hastalığının daima süt ürünlerinden kaynaklandığı düşünülür lakin uzmanlar çiğ köfteninde bu hastalığa sebep olduğuna açıklık getirdiler. Et pişirilmeden tüketildiği açısından çiğ köfteye gereğinden fazla sofralarda yer vermek yüksek ateş, eklem tutulmaları, prikolojik bozukluklar gibi belirtileri olan brusella hastalığını tetikliyor.


Bir önceki Beyaz ekmekle kepek ekmek arasındaki fark başlıklı konumuzda ak ekmek mi kepekli ekmek mi, kepekli ekmeğin ak ekmekten farkı nedir ve kepekli ekmeğin faydaları hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: çiğ köfte ve zararları, çiğ köfte tüketmek zararlı mı, çiğ köfte yemenin zararları, çiğ köfte zararlı mı, çiğ köftenin ne gibi zararları var, çiğ köftenin zararı nedir, çiğ köftenin zararları, çiğ köftenin zararları nelerdir

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama