8 Eylül 2013 Pazar

Dengeli beslenmek açısından neler yapmalıyız?

Dengeli beslenmek açısından neler yapmalıyız?

Sağlıklı bir yaşam açısından hepimizin sağlıklı besinleri doğru biçimde düzenli olarak tüketmesi gerektiğini defalarca anlata uzmanlar, aynı zamanda sağlıklı beslenme konusunda da bir takım tavsiyelerde bulundular. Dengeli beslenmeye dikkat ettiğimiz müddetçe hem organlarımız sağlıklı bir biçimde çalışmasını sürdürecek, hem de vücudumuz düzenli bir biçimde gelişimini sürdürmeye devam edecektir. Dengeli beslenmek açısından yapılması gerekenler hakkında tüm merak edilen soruların yanıtlarına bu makalemizde ulaşacaksınız.

Dengeli beslenmek açısından
Dengeli beslenme deyince sağlığımız açısından faydalı olan tüm besinlerin gereken oranlarda vücuda alınması anlamı çıkıyor. Meyveler, sebzeler, karbonhidratlar, proteinler, çiğ ve az pişmiş yemekler ve aynı zamanda su sağlıklı beslenme programında yer alan bazı besinlerdir. Bakın uzmanlar sağlıklı beslenme tavsiyelerinde nelerden bahsediyorlar.
Sağlıklı ve sağlıklı beslenmek içi meyveler ve sebzeler taze olarak tüketilmelidir. Meyve ve sebzelerin hem uzun ömürlü olması hem de mikroplara karşı direnç göstermeleri açısından soğuk ve karanlık yerde saklanmaları gerekiyor. Kesinlikle sebze ve meyveleri yıkamak açısından suda bekletmeyin, akan suda yıkayın. Mümkün oldukça bıçak ile kesmemeli, el ile büyük parçalar halinde kopartılmalıdır. Çiğ yenen sebzeler ise soslanacaksa bu işlem çok geciktirilmemeli hemen soslanmalıdır.
Bol bol yeşillik tüketmeli, yemekleri yavaş yavaş iyice çiğneyerek yemeli. Yemeklerde bol ölçüde taze yeşillik tüketmeli. Her yiyecekten yemeli lakin hepsi kafi ölçüde tüketilmelidir. Unutmayın, sağlıklı olan her besinin de fazlası zararlıdır. Yağlı, şekerli ve unlu gıdaları fazlaca tüketmemeye özen göstermelisiniz. Her besinin kendine özgü ihtiva ettiği vitamin ve mineralleri mevcuttur. Bu sebeple her bir yiyecek tüketilmeli, lakin aşırı kaçılmamalıdır.

Bir önceki Fasulyenin faydaları nelerdir? başlıklı konumuzda fasulye yemenin faydaları, fasulyenin faydaları ve fasulyenin faydaları ve vitaminleri hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: sağlıklı beslenme nasıl olur, sağlıklı beslenme nasıl sağlanır, sağlıklı beslenme önerileri, sağlıklı beslenme tavsiyeleri, sağlıklı beslenmek açısından, sağlıklı ve düzenli beslenme önerileri, sağlıklı ve sağlıklı beslenme önerileri

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama