8 Eylül 2013 Pazar

Demirin görevleri nelerdir?

Demirin görevleri nelerdir?

Oksijenin vücut içerisindeki kullanımı açısından en gerekli minerallerden olan demirin büyük bir kısmı alyuvarlarda yer alırken, geri kalan kısmı da karaciğer, dalak ve kemik iliğinde bulunmaktadır. Vücutta olan proteine bağlanarak depolanan demir, alyuvarlara kırmızı hemoglobinin yapısındaki demir atomlarından ileri geliyor. Demirin en önemli görevi hemoglobinin yapısında bulunmasıdır. Hemoglobin akciğerlerden oksijeni alır ve hücrelerde oksidasyon sonucu husule gelen karbondioksiti de akciğerlere taşır.

Demirin görevleri arasında vücudun enerjisini oluşturması da yer alıyor. Demir eksikliği olan bir kişide halsizlik, uykuya meyilli olma enerji düşüklüğünden kaynaklanır. Arıca demirin görevleri arasında önemli olan bir diğer şey ise, kan hücrelerinin yapımında kullanılmasıdır. Demir eksikliğine bağlı kansızlık bu sebeple görülmektedir.

demirin-vucuttaki-islevi

Demirin vücuttaki işlevi


Bir önceki Dengeli beslenmek açısından neler yapmalıyız? başlıklı konumuzda sağlıklı beslenme nasıl olur, sağlıklı beslenme nasıl sağlanır ve sağlıklı beslenme önerileri hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: demir mineralinin görevleri, demir vücutta ne işe yarar, demirin görevleri, demirin görevleri neler, demirin vücuttaki görevleri, demirin vücuttaki işlevi nedir, demirin vücuttaki önemi

2 yorum:

  1. Eğer kişisel iş için kredi ihtiyacınız var mı? evet hemen kredi transferi için bu e-postayı ( igein_h_yizevbekhai@admin.in.th ) irtibat kurulabilir.

    YanıtlaSil

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama