26 Ağustos 2013 Pazartesi

Çakra açmak ne demek?

Çakra açmak ne demek?

Tekerlek ya da dönüş anlamına gelen Çakra, Sanskritçe bir kelime olup insan bedeninde olan enerji merkezlerinin girdap şeklinde dönen enerji alanından oluşmaktadır. Yapılan ilmi araştırmalara göre insan vücudunda oldukça büyük bir öneme sahip birçok çakra olduğu ve insana enerji verdiği ortaya çıkmıştır. Enerji girdabı olan çakraların, daha çok avuç içinde, tabanlarda, diz kapaklarında ve dirseklerde bulunanları diğer çakra merkezlerine göre daha büyük bir öneme sahiptir.

Çakra merkezlerinin görevi hem duygusal hem de zihinsel enerjileri katmandan katmana iletmek, enerjinin gidişatına yön vermek, enerjiyi hızlandırmak, yavaşlatmak kısacası enerjiyi senkronize etmektir. Bir girdap düşünün, nasıl ki girdap hızlı bir biçimde dönüyorsa çakra merkezleri de benzer hıza sahiptir.

Muladhara, svadhisthana, manipura, anahata, vişuddha, acna, sahasrara gibi yedi önemli çakra bulunmaktadır. İç yaşam enerjisinin dönen merkezi sistemi olan çakralar, dairesel biçimde hareket ederek enerji kontrolü sağlar.

Çakra açmak

Biyoenerji uzmanları tarafından çakralarınızın kapalı olduğu söylendiyse lakin çakra açmak açısından bir müddet beslenmenize, yaşam şeklinize, bulunduğunuz ortama dikkat etmeniz gerekir. Çakraları açmanın en etkili yolu ise, bol su içmek, kırmızı etten uzak durmak, sebze ağırlıklı beslenmek, doğa ile iç içe olmak, çimlerde yürümek, denize girmek ve masaj yaptırmak gibi vücuda pozitif enerji yükleyecek işler aktivitelerde bulunmak gerekir.


Bir önceki Ergenlik döneminde dikkatli beslenin başlıklı konumuzda aşırı beslenme, biyolojik gelişim ve boy uzamasının yavaşlaması hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: çakra, çakra açmak, çakra açmak ne anlama gelir, çakra açmanın tanımı, çakra hakkında, çakra merkezleri, çakra ne anlama gelir, çakra ne işe yarar, çakra nedir, çakra noktaları, çakralar, çakranın açıklaması, çakranın tanımı, vücuttaki önemli çakralar

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama