17 Ağustos 2013 Cumartesi

Ramazanda nasıl beslenmeli?

Ramazanda nasıl beslenmeli?

Ramazan ayı geldiği zaman oruç tutanların beslenme alışkanlığında husule gelen ani değişim yüzünden pek çok rahatsızlığın ortaya çıkması kaçınılmaz oluyor. Bu sebeple uzmanlar ramazanda beslenme düzeninden ve uzun süre açlıktan dolayı sağlığı tehdit yapan hastalıklara yakalanmamak açısından ramazanda nasıl beslenmeli konusunda bizleri bilgilendirdiler. İşte oruçta beslenme önerileri.

ramazanda-nasil-beslenmeli

Ramazanda nasıl beslenmeliyiz?

Ramazan ayını sağlıklı geçirmek, orucu sorunsuz atlatmak açısından öncelikle uzmanların tavsiyeleri kesinlikle sahura kalkılması yönündendir. Bazı kişiler sahura kalkmakta zorlandığı açısından gece yatmadan önce yemeğini yiyiyor, lakin bu durum günde aşırı halsizliğin, baş ağrısının ve mide rahatsızlıklarına yol açıyor. Oruç süresi bu yılda çok uzun olduğu açısından, sahura illaki kalkmak gerekir.

Sahurda beslenme önerileri

Sahura kalktığımız zaman uzmanlar kompleks karbonhidratlı yemekleri yememizi öneri ediyorlar. Bu sayede günde kendimizi dinç, enerjik ve dayanıklı hissedebiliriz. Tam buğday pide ekmeği, peynir, zeytin, yumurta, sür, bulgur pilavı, yoğurt, makarna, kuruyemiş, bol su sahurda tüketilmesi önerilen yiyeceklerdir.Kesinlikle hamur işlerinden, kızartma türlerinden, yağlı gıdalardan, şarküteri ürünlerinden uzak durmalısınız.

İftarda beslenme önerileri

İftarda ise orucu bir bardak su ile açalım. Ardından ılık bir çorbayı ekmeksiz kaşıklayalım. Daha sonra lakin mümkünse 15 dakika fasıla verilmeli ve ana yemeğe öğle geçilmelidir. Bu sayede sindirim sisteminizi çok zorlamamış olursunuz. Ancak 15 dakika da olsa dayanacak gücüm yok diyorsanız, o halde hafif yiyeceklere beslenmeye başlayabilirsiniz. Etli sebze yiyeceği veya ızgara et yanına salata harika bir iftar menüsüdür. Çok az pilav ve çok az makarna, meyve, hafif sütlü tatlılar iftarda yemeniz önerilen yiyeceklerdir.


Bir önceki Kabızlık açısından nasıl beslenmeli? başlıklı konumuzda kabız olanlara nasıl beslenmeli, kabızlığa iyi gelen yemekler ve kabızlık giderici besinler hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: iftarda beslenme önerileri, oruçta beslenme önerileri, oruçta nasıl beslenmeli, oruçta neler yemeliyiz, Ramazanda beslenme önerileri, ramazanda nasıl beslenmeliyiz, sahurda beslenme önerileri

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama