2 Ağustos 2013 Cuma

10 Pratik Diyet Yemeği

patetespatlicanBu yazı 3 years 7 months 25 days önce yayınlanmış olduğundan güncelliğini yitirmiş veya içindeki bilgilerin geçerliliği kaybolmuş olabilir. Herhangi bir yanlış anlaşılmadan bu site sorumlu değildir.
Düşük kalorili bir diyetle kilo vermek mümkün. Ancak belli bölgelerde biriken yağları eritmek ve verilen kiloları geri almamak açısından salt diyet yapmak gerekli değil; işin sırrı daha çok kalori yakmanın püf noktalarını bilmekten geçiyor. İşte damak tadından ödün vermeyen yemekler ve daha çok kalori harcamak açısından yapmanız gerekenler.

PATATESLİ PATLICAN SANDVİÇ215 kalori…Hazırlama süresi: 30 dakika…1 kişilikGerekli malzeme2 kalın dilim bostan patlıcanı 1 küçük patates 1 dal dereotu 2 dal semizotu 1 çorba kaşığı soya filizi 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber
Hazırlanışı Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin. Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın. Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın. Dereotu, semizotu, kalan yağ, tuz ve karabiberi püreye ekleyip karıştırın. 1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin. Üzerine püreli karışım ve soya filizini ilave edip kalan dilimi kapatın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
kabakmucver1
KABAK MÜCVER
185 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika..Pişirme süresi: 10 dakika…2 kişilikGerekli malzeme2 kabak 2 dal dereotu 1 çorba kaşığı un (30 gr) 1 yumurta akı 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri Kızartmak açısından sıvısalyağ Tuz, karabiber
HazırlanışıKabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu yıkayıp kıyın. Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Kızartmak açısından sıvısalyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.

emekliyaz EKMEKLİ YAZ SALATASI
 275 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika.1 kişilikGerekli malzeme2 dilim diyet ekmek 1 taze soğan 1 salatalık 1 domates 2 dal maydanoz 1 dal nane Yarım demet roka 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı sirke Tuz, kekik, pulbiber
Hazırlanışı Ekmeklerin iki tarafına fırça ile zeytinyağı sürüp fırında önlü arkalı kızartın. Domatesi ve salatalığı dilimleyin. Rokayı temizleyin. Soğan ve sarımsağı temizleyip ayrı ayrı kıyın. Ekmekleri servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine kıyılmış sarımsağı serpiştirin. Roka, soğan ve salatalığı ilave edin. Üzerine domates dilimlerini dizip nane ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin.  Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz, kekik ve pulbiberi karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın.
korilitavuk
 KÖRÜLİ VE YOĞURTLU TAVUK280 kalori…Hazırlama süresi: 15 dakika…Pişirme süresi: 20 dakika…2 kişilikGerekli malzeme 200 gr tavuk but Yarım küçük kâse light yoğurt 1 soğan 1 kahve fincanı sıcak su 2 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1′er tutam köri ve zencefil Tuz
Hazırlanışı Tavuk budunun derilerini temizleyin. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Yoğurdu krema kıvamında çırpın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Köri ve zencefili ekleyip karıştırın. Soğan ve eti ilave edip sote edin. Suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp tavuğun üzerine yoğurdu sürün. 10 dakika kapağı kapalı olarak bekletip servis tabağına alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Püf noktasıTavuğu pişirirken derisini mutlak suretle alın. Derisi alınmamış 100 gr tavuğun kalorisi 171, derisi çıkarılmış tavuğunki ise 110′dur.
susamliet SUSAMLI VE HARDALLI ET 355 kalori..Hazırlama süresi: 20 dakika..Pişirme süresi: 15 dakika..1 kişilikGerekli malzeme1 kuzu külbastı veya biftek 1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi 1 çay kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı susam 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Tuz, kekik, karabiber
Hazırlanışı Ekmek içi, susam, tuz, kekik ve karabiberi bir kapta harmanlayın. Hardalı fırçayla etin iki tarafına sürüp ekmekli karışıma bulayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp eti kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

 mayonezceviz
MAYONEZLİ CEVİZLİ SALATALIK
315 kalori…Hazırlama süresi: 15 dakika…1 kişilikGerekli malzeme1 salatalık 2 çorba kaşığı mayonez 4 yarım ceviz içi 4 nane yaprağı 2 damla worcester sosu Tuz
Hazırlanışı Salatalığı soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Uç kısımlardan 2 cm  bırakıp iç kısmını kaşıkla oyarak çıkarın ve doğrayın.Mayonez, doğranmış salatalık ve worcester sosunu bir kapta karıştırıp salatalık kayıklarına paylaştırın. Yarım çeviz ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
fırındafasulye
FIRINDA FASULYE GRATEN220 kalori..Hazırlama süresi: 20 dakika..Pişirme süresi: 10 dakika..2 kişilikGerekli malzeme: 300 gr taze fasulye 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri (100 gr) 50 gr dilpeyniri 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı (30 gr) Tuz, kırmızı pulbiber
Hazırlanışı Fasulyeyi temizleyin. Tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Sarımsakları soyup kıyın.  Bir tencerede tereyağını eritin. Sarımsak ve fasulyeyi ilave edip orta ateşte 2-3 dakika soteleyin. Fasulyeyi fırın kabına alın. Üzerine dil peyniri ve kaşarpeynirini ilave edip pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.tiramisu
MEYVELİ TRAMİSU280 kalori..Hazırlama  süresi: 20 dakika..2 kişilikGerekli malzeme:125 gr light labne peyniri 125 gr light yoğurt 1 çorba kaşığı bal 150 gr frambuaz 1 şeftali Yarım su bardağı maden suyu 4 kedidili bisküvi
Hazırlanışı Frambuazları yıkayıp blendere alın. Yarım su bardağı maden suyunu ekleyip püre halinde ezin. Şeftaliyi ince ince dilimleyin ve teflon tavada 1 kaşık su ile hafif pişirin. Peynir, bal ve yoğurdu frambuazlı karışıma ilave edip çırpın. Bisküvileri iri iri ufalayıp 2 servis kâsesine paylaştırın. Üzerine hazırladığınız frambuazlı karışımı ilave edin. Nane yaprakları ve şeftali dilimleriyle süsleyip buzdolabında katısallaşıncaya kadar bekletin. Servis yapın.
Daha hafif bir tatlı için100 gr kavunun kalori miktarı 30, aynı ölçü karpuzunki ise 10 kaloridir. Bu yapıda sırf karpuz ve karpuzlu dondurma kullanarak bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz.
kiraz
KİRAZLI VE ŞEFTALİLİ KEK
180 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika..Pişirme süresi: 20 dakika..4 kişilikGerekli malzeme:2 yumurta o 4 çorba kaşığı un (65 gr) 3 çorba kaşığı patates nişastası 3 çorba kaşığı soğuk su Yarım paket kabartma tozu 1 limonun rendelenmiş kabuğu 4 çorba kaşığı light reçel 3 şeftali o 10 kiraz
Hazırlanışı Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarıları 3 kaşık soğuk suyla çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpıp karışıma azar azar yedirerek ilave edin. 24 cm çapındaki bir fırın kalıbını alüminyum folyoyla kaplayıp karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Kekin ortasını daire şeklinde bir kalıp veya bardak ağzıyla kesin. Kenar kısmından yaprak şeklinde ve eşit büyüklükte oval parçalar kesin. Kek parçalarının üzerine reçel sürün. Yuvarlak keki servis tabağının ortasına, diğerlerini etrafına çiçek şeklinde yerleştirin. Orta kısma doğranmış kirazları yerleştirin. Yaprak motifli keklerin üzerine şeftali dilimlerini dizin ve servis yapın.
renkli
RENKLİ KUPA
250 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika..2 kişilikGerekli malzeme:200 gr kavun 100 gr karpuz 125 gr kavun dondurması 1 çorba kaşığı jülyen doğranmış limon kabuğu
Hazırlanışı Kavun ve karpuzdan top kaşıkla parçalar çıkarıp bir kâseye alın. Kâseyi buzdolabında 20 dakika bekletin. Dondurmayı 2 servis kâsesine paylaştırıp karpuz, kavun topları ve limon kabuğu ile süsleyip servis yapın.

Hürriyet -Diyet
Lezzet Dergisi
e-kolay,yemektariflerin


0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama