26 Ağustos 2013 Pazartesi

Kahkaha atmak ömrü uzatır mı?

Kahkaha atmak ömrü uzatır mı?

Kahkaha atmanın ömrü uzattığına dair Amerikalı bilim insanları açıklamalarda bulundular. Sağlık açısından oldukça yararlı bir aktivite olan kahkaha atmak, bir egzersiz kadar sağlık üzerinde büyük etkilere sahiptir. Ömrünüzü uzun ve sağlıklı yaşamak açısından hayatınızda bol bol kahkaha atmayı ihmal etmeyin. Kahkaha atarak yaşamınızı daha da uzatabilmeniz mümkün haldedir.

Kahkaha atma esnasında vücudun stres hormonu başta olmak üzere, tansiyon ve kolesterol seviyelerinde düşüşler olmaktadır. Aynı zamanda tansiyon ve kolesterol seviyelerinin düşmesinin yanı sıra kalp hastalıklarında ve diyabet riskinde de düşüşler husule gelmektedir.

Mütehassıslar parkta yarım saat tempolu koşmak kadar kahkahanın faydalı olduğunu söylemekteler.


Bir önceki Ergenlik döneminde dikkatli beslenin başlıklı konumuzda aşırı beslenme, biyolojik gelişim ve boy uzamasının yavaşlaması hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: kahkaha atmak ömrü uzatıyor, kahkaha atmak ömrü uzatıyor mu, kahkaha atmak sağlığa faydalı mı, kahkaha atmak yaşamı uzatır mı, kahkaha atmanın faydaları, kahkaha atmanın yararları, kahkahanın faydaları

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama