25 Ağustos 2013 Pazar

Yaşlılar açısından diyet programı

Yaşlılar açısından diyet programı

65 yaş üstü kişilerin hem hastalıklarnın giderilmesi, hem bu sorunların önlenmesi hem de kilo fazlalıklarından kurtulup daha kaliteli bir yaşam sürmeleri açısından, beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan uzmanlar, yaşlılara diyet programı önerisinde bulundular. Yaşlılar açısından diyet programı kilo vermekten ziyade ortaya çıkma riski olan sindirim sorunlarının önlenmesi ve bu yaştan sonra ihtiyaç duyuların besinlerin vücuda kazandırılması açısından çok etkilidir. 65 yaşın üzerindeyseniz, yaşlı diyetini uygulamaya başlayarak geri kalan yaşamınızı kimseye ihtiyaç duymadan, son derece zinde geçirebilirsiniz.

Yaşlılara özel diyet programı

65 yaşın üzerinde olan kişilerin, öncelikle dikkat etmesi gereken şey, tuz ve tatlı ürünlerinden kaçınmaktır. Mümkünse hayatınızdan tuzu ve şekeri tamamen çıkartın. Eğer mümkün değilse, tuz ve şeker tüketimine kısıtlama getirin. Posalı yemekler bu yaş gruplarının en çok tüketmesi gerekenler arasındadır. İşte uzmanların sizler açısından önermiş olduğu, düzenli bir biçimde uymanız gereken yaşlılık diyet menüsü:

Kuşluk
1 sayı meyve (48-60kal)

Kahvaltı
1 kibrit kutusu kadar peynir veya 1 sayı yumurta (haftada 3 kez) (68kal)
1-2 dilim ekmek (70-140kal)
1-2 tüketmek kaşığı pekmez, bal veya reçel (40-80kal)
1 bardak aleni çay veya ıhlamur

Öğlen
1 boyut et yiyeceği veya kurubaklagil yiyeceği veya etli sebze yiyeceği (250-300 kal)
1 boyut sütlü tatlı (275-300 kal)
1-2 dilim ekmek (70-140kal)

İkindi
1 kibrit kutusu peynir (70kal)
1 sayı galeta (70 kal)

Akşam
1 boyut etli sebze yiyeceği (150 kal)
1 kase çorba veya ½ boyut pilav-makarna (150-225 kal)
½ kase yoğurt (60kal)
salata
1 dilim ekmek (70kal)

Yatmadan önce
1 sayı meyve (48-60kal)


Bir önceki Romatizma kalp krizini etkiliyor! başlıklı konumuzda romatizma, romatizma belirtileri ve romatizma bitkisel tedavi hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: 65 yaş üstü diyet prograı, 65 yaş üzeri diyet listesi, yaşılara özel diyet programı, yaşlı diyeti, yaşlılar açısından diyet, yaşlılar açısından diyet listesi, yaşlılar nasıl diyet yapmalıya, yaşlılara özel diyet, yaşlılara özel diyet listesi

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama