17 Ağustos 2013 Cumartesi

Kemikleri güçlendiren besinler nelerdir?

Kemikleri güçlendiren besinler nelerdir?

Özellikle de ilerleyen yaşlarda kemiklerimize daha çok ihtiyaç duyduğumuz açısından, çocukluk ve gençlik yıllarımızda kemiklerin ölçülü güçlenmesini sağlamak adına kemik güçlendirici yemekleri bol bol tüketmeliyiz. Yaşandıkça vücutta pek çok şey sağlığını yitiriyor, organlar görevlerini tam olarak yerine getiremiyor ve kemiklerde gençlik yıllarımızdaki gibi ne yazık ki güçlü kalamıyor. Kemiklerin güçlenmesi adına uzmanların kemik güçlendiren besinler hakkında yaptıkları açıklamaları okuyalım ve bu besinlere hayatımızda mutlak suretle yer verelim.

kemikleri-hangi-besinler-guclendirir

Kemikleri hangi besinler güçlendirir?

Kemiklerin güçlenmesi açısından vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besin maddelerinin başında kalsiyum gelmektedir. Günlük 1200 mg kalsiyum içeren besin tüketmemizi öneren uzmanlar, kemiklerin güçlenmesi açısından en çok kalsiyuma ihtiyaç duyduklarını söylemekteler. Kalsiyum açısından yetersiz bir beslenme tarihle kemiklerde zayıflamaya ve kemik erimesi gibi sorunlara yol açacaktır. Kemiklerin zayıflaması, hastalanması, kemik erimesi gibi sorunlarla karşılaşanların her birinin hayatı felç olur ve yaşam kaliteleri düşer. Özellikle de kemiklerin güçlenmesi açısından kalsiyum ihtiva yapan besinlerden uzak duranlar aşırı şişman kişiler ise, tarihle bu kişilerin vücudunu kemikler taşımakta zorlanacaktır.

Kemik sağlığın faydalı olan yiyeceklerin başında gelen kalsiyum düzenli ve gerekli ölçüde tüketilmelidir. Süt ve süt ürünleri bol ölçüde kalsiyum içermektedir. Kalsiyum süt ve süt ürünlerinin yanı sıra somon balığında da bol ölçüde olur. Süt ve süt ürünlerine alerjisi olanlar kemikleri güçlendiren yemekler arasında yer alan portakal suyu, tahıl, şalgam, lahana ve brokoli gibi besinleri tüketebilirler. Ayrıca az yağlı yiyeceklerle beslenilmelidir.


Bir önceki Safra kesesi ameliyatından sonra beslenme başlıklı konumuzda safra kesesi ameliyatı sonrası beslenme, safra kesesi ameliyatından sonra beslenme önerileri ve safra kesesi ameliyatından sonra beslenme tavsiyeleri hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: hangi besinler kemiklerimizi güçlendirir, kemik güçlendiren besinler, kemikleri güçlendiren besinler, kemikleri güçlendiren yemekler, kemikleri güçlendirmek açısından ne yapmalı, kemikleri hangi yemekler güçlendirir, kemikleri neler güçlendirir

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama