26 Ağustos 2013 Pazartesi

Ter Kokusuna Dur Diyecek Bitkisel Öneri

Ter Kokusuna Dur Diyecek Bitkisel Öneri

Her insanın utandığı vede istemediği şeylerden birisidir ter kokusu. Kimi insan açısından oldukça zor vede korkulu. Özellikle yaz mevsiminda ter kokusu oldukça daha normalin üstünde olur. Ter kokusunu gidermek açısından birçok farklı yöntemler denememize rağmen yinede tam olarak ter kokusundan kurtulamıyoruz. Silere ter kokunuzu yok edecek mükemmel bir bitkisel öneride bulunuyoruz bu yazımızda…

Doğanın bize sunmuş olduğu mucize bitkilerle vücudumuzdaki istenmeyen kokulardan rahatca kurtulabilirsiniz…

Bir çok vücut kokusu gidericiler, kokuyu gizlemeye ve terlemeyi minimuma indirmeye, nemle dost olan bakterilerden cildi korumaya çalışır. Bununla birlikte ter kokmaz, koltuk altlarında ve genital bölgelerindeki ter bezleri tarafından üretilen ter, yağlı mineraller ve protein yayar, kokuya sebebiyet olan bakterilerin gelişmesinede yardımcı olur.

Deodorantlı sabunlarla yıkanmak ciltteki hemen hemen tüm bakterileri uzaklaştırır. Koku önleyiciler (antiperspirantlar) ve deodorantlar da etkilidir lakin koltuk altını tahriş edebilir..

Karbonhidrat ya da mısır ununu terleyen bölgeleriniz açısından deneyebilirsiniz. Her iki toz da nemi emer ana antiperspirant değildir. Karbonat ortalama bir antiseptik ve koku gidericidir.

Bakteri gibi, yiyeceklerde koku yapabilir; Soğan, sarımsak, balık, lifli yeşil yemekler gibi çinko içeren gıdalar koku yapabilir. Aşırı terleme, kimyasal dengesizlik gibi ciddil sağlık sorunları vücut kokusu yapabilir. Koku yapan hastalıklardan şüpheleniyorsanız doktora görünün.

Adaçayı: Bu bitki oldukça popüler bir ter önleyicidir. (antiperspirant). Adaçayı yağı, tentür ve çay poşetleri kolay olur. Tentür ile sulandırılmış yağı, yüz ve genital bölgeleriniz hariç terleyen bölgelerinize direkt sürün. Çay olarak da içebilir ya da terleyen bölgelerinizi bununla yıkayabilirsiniz. Hamile kadınlar çayını içmemeli ya da tentür kullanmamalı.

Çay ağacı yağı: Bu tarçın kokulu yağ, Avustralya’daki bir ‘Melaleuca alternifolia’ ağacından elde edilir. Terleyen bölgeelrinize uygulayın. Yağ, ortalama bir antiseptik ve deodorant dermatit (deri yanığına) sebebiyet olabilir.

 


Bir önceki Ergenlik döneminde dikkatli beslenin başlıklı konumuzda aşırı beslenme, biyolojik gelişim ve boy uzamasının yavaşlaması hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: ter kokusu, ter kokusu nasıl önlenir, ter kokusu önleyici, ter kokusuna bitkisel çözüm, ter kokusuna bitkisel önlem, ter kokusuna çözüm, ter kokusuna doğkırmızı çözüm, ter kokusuna mükemmel doğkırmızı yöntem, ter kokusunu giderecek bitkisel öneriler

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama