17 Ağustos 2013 Cumartesi

Sahurda yenmesi gerekenler

Sahurda yenmesi gerekenler

Ramazan ayında değişen beslenme düzeni yüzünden vücudun uzun süre aç kalmasından dolayı yaşanan olumsuzlukların önüne geçilmesi açısından sahurda yenmesi gereken yemekler özenle seçilmelidir. Ramazan ayında normal zamandakilere oranla daha bir dikkat gerektiren beslenmede, tüketilen yemekleri bizi günde hem tok hem de dinç tutması gerekir. Uzmanlar ramazanda oruç tutacak olanlara sahurda ne yemeli sorusunu şu biçimde yanıtladılar.

sahurda-onerilen-yemekler

Sahurda önerilen yemekler

Oruç zamanı uzun bir süre aç kalınacağı açısından, metabolizma yavaşlayacak, halsizlik, baş ağrısı, mide rahatsızlıkları husule gelecektir. Bu sorunların önlenmesi ve üstesinden kolay gelinmesi açısından, tüketilen gıdaların niteliğine dikkat etmeliyiz. Özellikle de sahurda börek, boğaça gibi hamur işlerinden uzak durmalıyız. Ramazanda oruç tutacak olanların büyük bir çoğunluğu hamur işlerinin daha uzun süre tok tutacağını düşünürler. Ancak sahurda hamur işine ağırlık vermeki günde halsizlik ve mide rahatsızlıklarını getirecektir. Çünkü hamur işleri metabolizmayı çok yavaşlatır. Bu durum ramazan ayında kilo alınmasınında en önemli sebeplerinden biridir.

Ramazanda sahur vakti yenmesi gereken yemekler pilav, makarna, sebze ve salata olmalıdır. İştah açıcı özelliği olan pide ekmek ise dikkatli bir biçimde tüketilmelidir. Sahurda yenen yemekler hem sindirim hem de yağ alımı itibariyle kişiyi direkt etkiler. Yumurta, peynir, süt, yoğurt, ekmek, yulaf ezmesi, zeytin, ceviz içi, çorba, komposto veya meyve hem sağlıklı hemde uzun süre tok tutan yiyeceklerdir. Ayrıca sahurda bir litre kadar su tüketmeye de özen gösterilmeli.


Bir önceki Ramazanda nasıl beslenmeli? başlıklı konumuzda iftarda beslenme önerileri, oruçta beslenme önerileri ve oruçta nasıl beslenmeli hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: sahurda ne yemeli, sahurda ne yemeliyiz, sahurda ne yenilmeli, sahurda ne yenir, sahurda önerilen yemekler, sahurda tok tutan yemekler, sahurda yenecek şeyler, sahurda yenmesi gereken yemekler, sahurda yenmesi gerekenler nelerdir

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama