17 Ağustos 2013 Cumartesi

Yeşil çay nasıl tüketilir?

Yeşil çay nasıl tüketilir?

Tadı güzel olmasa da sağlığa olan faydalarından dolayı siyah çaydan sonra günümüzde en çok tüketimi yapılan çay çeşitlerinden biri olmaktadır. Yeşil çayın tüketilmesi kadar nasıl demlenmesi gerektiği ve ne zaman tüketilmesi gerektiğinin de büyük önemi vardır. Türk Fitoterapi (Bitkilerle Tedavi) Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, yeşil çay nasıl tüketilmesi sorusuna açıklayıcı bir yanıt vererek, yeşil çay tüketmek isteyenlere bazı önerilerde de bulundu.

yesil-cay-tuketimi-nasil-olmali

Yeşil çay tüketimi nasıl olmalı?

Yeşil çayın doğru ve sağlıklı demlenmesine dikkat etmenin neticesinde, yeşil çayın faydalarından daha etkili bir biçimde yararlanılmaktadır. Antioksidan ile yaşlanmayı geciktirmesi, kanser hastalıklarını önlemesi, teanin ve kafein ile beyni güçlendirici etkisi, kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltması gibi pek çok yararları olan yeşil çayın tüketimi hakkında uzman doktorun açıklaması şöyledir:

“Ülkemizde çoğunlukla poşet yeşil çay kullanılıyor. Tüketici kaynar su ilâve ettiği çayı 5 dakika bekletip çıkarıyor ve içiyor. Yapılan bir araştırma sonucunda, antioksidan etkiye sahip madde olan kateşinlerin önemli bir kısmının demlemenin ilk 5 dakikasında suya geçtiği ve lakin ortamda limon varsa madde geçiş hızının arttığı tespit edilmiştir. Yani, kupaya küçük bir limon dilimi ve yeşil çay poşetini koyup üzerine sıcak su ilâve edip 5 dakika civarında beklettiğinizde gerekli ölçüde antioksidan maddenin suya geçmesi sağlanmaktadır.”


Bir önceki Ramazanda tok tutan yemekler nelerdir? başlıklı konumuzda oruçta tok tutan besinler, oruçta tok tutan yemekler ve oruçta tok tutan yemekler hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: yeşil çay nasıl demlenir, yeşil çay nasıl hazırlanır, yeşil çay nasıl içilir, yeşil çay nasıl kullanılır, yeşil çay nasıl tüketilirse zayıflatır, yeşil çay tüketimi nasıl olmalıdır

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama