17 Ağustos 2013 Cumartesi

Ramazanda sıvı kaybını önlemek açısından

Ramazanda sıvı kaybını önlemek açısından

Ramazan ayında oruç tutanların vücutlarında ciddi anlamda sıvı kaybı husule geldiği açısından, ramazanda vücudun sıvı kaybını önlemek adına beslenmede nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizler açısından açıkladık. Sağlıklı ve süreğen bir yaşam açısından en önemli molekül olan su, vücudun sıvı kaybını önlemede en etkili içeceklerden birisidir. Ramazanda vücudun sıvı kaybını azaltmak açısından işte uzmanların tavsiyeleri.

ramazanda-sıvı-kaybi-nasil-onlenir

Ramazanda sıvı kaybı nasıl önlenir?

Hem sağlıklı bir yaşam hemde hayati fonksiyonlarımızın devamlılığını sağlamada görevli olan su, beyin ve böbreklerin ortak çalışması ile miktarı vücuda göre ayarlanmaktadır. Erkeklerde vücut ağırlığının %60′ını, kadınlarda %50′sini, çocuklarda ise %65-75′ini su oluşturmaktadır. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak vücudun su içeriğinde de azalmalar meydana gelir. Bu azalmalar yaz mevsimina denk gelen oruçtan dolayı terlemenin etkisiyle de daha çok artıyor. İshali ateşli sağlık sorunları, güneş yanığı, uzun süre aç ve susuz kalmak, egzersiz ve solunumsal kayıplar ile vücudun su oranında artışın olması sağlığı ciddi manada tehlikeye atıyor. Ramazanda bu tehlikenin oranını azaltmak açısından iftar ve sahur arasındaki zaman diliminde su tüketimine önem verilmelidir.

Ramazanda sıvı kaybını önlemek açısından öncelikle fiziksel aktivitelerden mümkün oldukça kaçınmalıdır. Vücut ısısını düşük tutacak serin ve nemli ortamlarda bulunulmalıdır. Hafif giysiler giyilmeli, egzersizler kısıtlanmalı, ishal gibi sağlık sorunları tedavi edilmelidir. Günlük su ihtiyacı iftar ve sahur arasında karşılanmalıdır. İftar ve sahur arasında bol bol sıvı yiyeceklere yönelmeli ve su içilmelidir. Ancak asitli içeceklerden uzak durmak, taze meyve suyu ve madensuyu tüketilmesi en doğru tercihlerdir.


Bir önceki Ramazanda tok tutan yemekler nelerdir? başlıklı konumuzda oruçta tok tutan besinler, oruçta tok tutan yemekler ve oruçta tok tutan yemekler hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: oruçluyken vücudun susuz kalmaması açısından, oruçta sıvı kaybını önlemek açısından, ramazanda sıvı kaybı nasıl önlenir, ramazanda su kaybını önlemek, ramazanda vücudun su kaybını önlemek, ramazanda vücudun susuz kalmaması açısından

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama