19 Ağustos 2013 Pazartesi

Hipertiroidizm diyet önerileri

Hipertiroidizm diyet önerileri

Hipertiroidizm hastalığı yalnızca diyet yaparak kontrol altına alınamayan bir hastalık olsa da, tiroid bezinin aşırı aktif hale gelmesine ve vücudun ihtiyaç duyduğundan daha fazla tiroid hormonu üretmesine sebebiyet olan bu hastalığa yakalananlar hipertiroidizm diyeti uygulayarak tiroid bezinin salgılanmasını dengede tutabilirler. Hipertiroidizm hastaları nasıl bir diyet uygulamalı, uzmanların tavsiyelerine hipertiroidizm hastası olanlar açısından sayfamızda yer verik, buyurun.
hipertiroidizm-hastaligi-diyeti
Hipertiroidizm hastalarına diyeti
Hipertiroidizm hastalığında metabolizma çok hızlanır, hastalar kilo kaybetmena uğrar, anksiyete ve daha pek çok şikayetler husule gelir. Bu şikayetlerin azalması, hastalığa sebebiyet olan aşırı tiroid hormonu salgılanmasının dengede tutulması açısından hipertiroidizm hastalığı diyeti önemli bir yere sahiptir.
Hipertiroidizm hastaları bir diyet uygulamadan önce mutlak suretle bir doktora başvurmalı ve genel sağlık durumu göz önünde bulundurularak diyet listesi hazırlanmalıdır. Ancak genel olarak hipertiroidizm diyet listesinde iyot içeren yiyeceklere yer yoktur.
İyot yani tuz içeren yiyeceklerin miktarı ya çok azdır ya da hiç yoktur. Ancak bunun en doğru karar hekim tarafından hastanın genel durumuna göre verilir. Deniz ürünleri, yumurta, süt ürünleri, iyot açısından zengin toprakta yetişmiş bitkiler, iyotlu tuz kullanılıp kullanılmayacağı doktora sorularak öğrenilmelidir.

Bir önceki Romatizma kalp krizini etkiliyor! başlıklı konumuzda romatizma, romatizma belirtileri ve romatizma bitkisel tedavi hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: hipertiroidizm diyeti, hipertiroidizm hastaları açısından diyet, hipertiroidizm hastaları nasıl beslenmeli, hipertiroidizm hastaları nasıl diyet yapmalı, hipertiroidizm hastalarına diyet, hipertiroidizm hastalarına diyet listesi, hipertiroidizm hastalarına diyet önerisi, hipertiroidizm hastalığı diyeti

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama