17 Ağustos 2013 Cumartesi

Ramazanda tok tutan yemekler nelerdir?

Ramazanda tok tutan yemekler nelerdir?
Ramazanın yaz aylarına denk gelmesinden ötürü uzun süre iştah çekildiği açısından, oruç tutanların açlıklarına dayanma güçlerini arttırma adına tok tutan yiyeceklere yönelmeleri öneri ediliyor. Aşağıdaki bilgiler doğrultusunda sahurda ne gibi önlemler alarak, gün boyu tok tutacak ve aynı zamanda susuzluğu da giderecek yiyecek ve içeceklerin sayesinde orucu daha kolay tutabilirsiniz. Gün boyu tok kalmanıza muavenet edecek tok tutan besinler şunlardır:

Oruçta tok tutan yemekler
Sahurda tuz oranı yüksek olan yiyeceklerden uzak durmalısınız. Özellikle de salam sosiz ve sosiz gibi işlenmiş et ürünleriden, tuzlu peynirlerden, pastırma ve zeytinde uzak durmak şiddet öneri ediliyor. Çünkü bu yemekler vücudun uzun süre tok kalmasını sağlamamaktadır. Yağ oranı yüksek olan yiyeceklerden, açma ve böreklerden, pilav ve pizzadan da uzak durmalısınız. Bu besinler sizi tok tutmaz, aksine acıktırır ve susatır.
Sahurda kahvaltı yapmak gün boyu tok kalmanızı sağlar. Domates, salatalık, tuzsuz dil peyniri ya da lor peynir, haşlanmış yumurta, yoğurt hem mideyi geç terkeden hemde tok tutan yiyeceklerdir. Salatalık özellikle su oranı yüksek olduğu açısından susuzluğa da dayanmanızı sağlar. Protein, karbonhidrat ve yağ açısından zengin olan yoğurt ile de orucu çok kolay bir biçimde tutacaksınız.
Aynı zamanda ramazanda tok kalmak, uzun süreli açlığa dayanmak açısından 1 tatlı kaşığı taze süt kaymağı veya 3 tane ceviz veya 10 tane çiğ badem de sahurda tüketilebilir. iki dilim tahıllı veya çavdar ekmeği ihtiyacınız olan karbonhidrata birebir olduğu gibi, tok kalmanıza da yardımcı olur.

Bir önceki Ramazanda nasıl beslenmeli? başlıklı konumuzda iftarda beslenme önerileri, oruçta beslenme önerileri ve oruçta nasıl beslenmeli hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: oruçta tok tutan besinler, oruçta tok tutan yemekler, oruçta tok tutan yemekler, Ramazan'da tok tutan besinler, ramazanda tok tutan gıdalar, ramazanda tok tutan şeyler, Ramazanda tok tutan yemekler, ramazanda uzun süre tok tutan yemekler

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama