2 Ağustos 2013 Cuma

Lahana sağlıklı kilo verdiriyor!

cabbage2Bu yazı 3 years 7 months 4 days önce yayınlanmış olduğundan güncelliğini yitirmiş veya içindeki bilgilerin geçerliliği kaybolmuş olabilir. Herhangi bir yanlış anlaşılmadan bu site sorumlu değildir.
Lahananın içeriğinde çeşitli vitaminler olur. Bu yüzden hastalıklara karşı koruyucudur. Kalorisi çok düşük olduğundan, kilo vermek isteyenlerin vazgeçilmez yiyeceklerinden birsidir. Beyaz lahana, vücuttaki tuz dengesini değiştirmeden, suyun atılmasına yardımcı olur. Bu yüzden kısa sürede kilo verdirir. Antioksidan özelliğinden dolayı, suyla birlikte vücuttaki toksinleri de dışarı atar. İçinde B,C, E vitamini ve potasyum olur.
Faydaları:
Lahana, pek çok kanser türünü önlemek açısından önemli bir yararlıdır.
Selülite karşı tedavi edici özelliği vardır.
Kansızlığa iyi gelir ve kanı temizler.
Gençlerde sıkça görülen ergenlik sivilcelerine iyi gelir, ayrıca cildi güzelleştirir.
Bağırsakları çalıştırır ve tembelleşmesini önler.
Romatizmal hastalıklara iyi gelir.
Erkekler açısından cinsel gücü arttırıcı etkisi vardır.
Yeşil sebzelerde olan U vitaminini ihtiva eder. Bu sayede mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına olanak tanır. Ancak, bağırsakların düzgün çalışmasına yardımcı olabilmesi açısından, çiğ tüketilmelidir.
Antibiyotik kullananlarda oluşan bağırsak düzensizliklerinde, yine lahana iyileştirici özelliğe sahiptir.
Soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi, kış aylarının yaygın hastalıklarıyla mücadelede başyararlıdır.
100 gram çiğ lahanada, 4,6 gram karbonhidrat, 25 kalori, 1,3 gram protein, 0,2 gram yağ, 100 miligram A vitamini, 47 miligram C vitamini, 20 miligram magnezyum, 0, miligram demir bulunmaktadır.

creamy_cabbage_soup-702650LAHANA ÇORBASI
6 tane yeşil soğan,
2 yeşil biber,
 1 tane rendelenmiş domates ,
1 demet kereviz,
 1/2 lahana
1 paket tavuk ya da dana bulyon,
isteğe göre, tuz, karabiber, sarmısak ve maydanoz.
Malzemelerin hepsini yumuşıncaya kadar kaynatın ve blenderdan geçirin.

cabbage-soup-dietLahana çorbası diyeti
Diyet boyunca kesinlikle ekmek, alkol, soda ve meşrubat alınmamalı. İstenildigi kadar çorba içilebilir. 7 günden fazla uygulamayın. Genel bir diyet/zayıflama programı olarak diyetisyenler tarafından tercih edilmeyen bu diyet tekrarlanmamalıdır.
1. Gün   Öğle: İstediğiniz kadar meyve ve lahana çorbası 2. Gün   Öğle: İstediğiniz kadar çiğ ya da haşlanmış sebze ve lahana çorbası. 3. Gün   Öğle: İstediğiniz kadar meyve, çiğ ya da haşlanmış sebze ve lahana çorbası. 4. Gün   Öğle: En fazla 4 tane muz, kaymaksız süt ve lahana çorbası. 5. Gün   Öğle: Bir boyut biftek, bir tane domates, en az 6 bardak su ve lahana çorbası. 6. Gün   Öğle: İstediğiniz kadar biftek, sebze ve lahana çorbası. 7. Gün   Öğle: Bir boyut pirinç lapası, meyva suyu ve lahana çorbası.
maksimum sağlık,msn

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama